Sådan får du mest muligt ud af din terrasse

Med foråret kommer også de lyse og lune aftener. For mange betyder det, at man begynder at glæde sig til, at tage terrassen rigtigt i brug igen. Med god grund, for der er næppe ret meget så hyggeligt, som en velindrettet terrasse, hvor man kan nyde solen og den friske luft. Vil du gerne tilføje lige det ekstra til din terrasse, så læs med her, hvor der kommer lidt tips til, hvordan du gør terrassen til dit nye yndlingsrum.

Lad terrassen være et ekstra rum

Indrettet rigtigt, er din terrasse ikke blot en terrasse. Det er faktisk et ekstra rum, som du kan bruge i store dele af året. Det kræver selvfølgelig, at der er en form for overdækning, der sørger for både læ i dårligt vejr, og skygge i godt vejr. En overdækket terrasse er pragtfuld, og har du sådan en, er du allerede godt på vej, til at have et ekstra rum til din bolig. Har du ikke mulighed for, eller lyst til, at lave en permanent overdækning, er der heldigvis også andre muligheder. En markedsparasol er for eksempel en god løsning, der kan give både skygge, hyggelig stemning, og læ for mild regn. Gode møbler er selvfølgelig også vigtige. Sørg for at have møbler der altid kan anvendes. Det vil sige, at de skal være lette at holde tørre og rene, og samtidig være behagelige at opholde sig i. Et tilstrækkeligt stort bord med tilhørende siddepladser, gør det let at invitere gæster med på terrassen. Læg gerne bløde tæpper ud, til de køligere dage og aftener. Så behøver man ikke skynde sig ind, når temperaturen falder.

Giv din terrasse sjæl

Hvis du blot lader din terrasse være en belægning, uden meget andet, er det ikke et sted, der ligefrem indbyder til man opholder sig der. Men hvis du sørger for at indrette din terrasse, med samme opmærksomhed du giver resten af dit hjem, kan det hurtigt blive dit nye yndlingsrum. Lyskæder er et fantastisk redskab til at give stemning, og samtidig gøre terrassen hyggelig og brugbar, til langt ud på aftenen. En lyskæde kan også let vikles ind under en markedsparasol, så du åbner op for en hel stjernehimmel. Lyskæder kræver selvfølgelig strøm, men det behøver ikke være en stor udgift. Du kan sagtens finde billige batterier så du kan have lys og hygge hele aftenen, uden at skulle tænke over at det er for dyrt. Noget andet der virkelig gør terrassen til et skønt sted at opholde sig, er beplantning, som kan tilføje et blødere og farverigt element. Brug for eksempel krukker med blomster. Eller plant krydderurter, som også giver glæde i madlavningen, og dufter skønt på terrassen. En vinranke kan vokse op, og give et grønt loft, samt lækre vindruer sidst på sommeren. Mulighederne er mange. Men fylder du generelt terrassen op med de ting, du nyder at omgive dig med, vil du skabe et rum som du vil få meget glæde af, og som dine gæster helt sikkert også vil nyde at opholde sig i.