Sådan får du en god nattesøvn
Mange kan nok nikke genkende til søvnproblemer på et eller andet tidspunkt i deres liv. Søvnproblemer kan være årsag af flere forskellige faktorer, og det er individuelt, hvor ofte de opstår ved den enkelte. Mangel på søvn kan både gå ind og påvirke vores immunforsvar, vores indlæring og hukommelse. De fleste, der netop har oplevet problemer med sin nattesøvn, kan sikkert også nikke genkende til påvirkningen af ens humør, koncentration og ikke mindst ydeevne. Det er derfor alfa og omega med en god nattesøvn, men hvordan opnår man den?
Der er som sagt flere faktorer, der spiller ind, men regelmæssig motion og en god seng kan være en god hjælper langt hen af vejen. Se mere på denne side, hvis du har brug for en ny og god seng til gode priser.
Det er vigtigt at forsøge og oprette en normal døgn- og søvnrytme, således din krop kan vænne dig til, at kroppen skal gå i dvale på et specielt tidsrum hver aften. Derudover bør du undgå for høj aktivitet om aftenen og natten, her tænkes bl.a. motion.
Søvnproblemer kan også være forårsaget at stress, for mange spekulationer eller en travl hverdag. Oplever du ubehag i forbindelse med stresssymptomer, bør du søge læge. Har du en travl hverdag, kan det være en god idé at lave lister og huskesedler, så du kan få dine tanker ned på papir, i stedet for at gå med dem i hovedet.
Det bør du undgå, hvis du vil sikre dig en god søvn
- Motion om aftenen
- Middagslurer om dagen – hvis det er meget tiltrængt, sæt kun uret på maks. 20 minutter
- Koffeinrige drikke efter kl. 17
- Rygning inden sengetid – rygning forstyrrer også søvnen
- Undgå at indrette dit soveværelse for lyst, hold orden og sæt ikke temperaturen for højt
- Kig ikke på din telefon, hvis du vågner om natten. Lyset derfra forstyrrer din senere søvn
- Sovemidler – ved længere tids indtagelse, kan disse forstyrre søvnen og have modsat effekt