2 simple trin: Sådan får du styr på din husholdnings økonomi?

Vi bruger penge som aldrig før. Nethandel er for alvor trådt frem i rampelyset, og de fysiske butikker og net-shops konkurrerer om at tiltrække flest mulige forbrugere. Vi fristes og shopper løs, laver ændringer i hjemmet, bestiller rejsen til Puerto Rico, eller også vil vi bare gerne lige eje den der taske. Vi kender nok alle sammen problemet, i mindre eller højere grad. Vi har et enormt forbrug og køber mere, end vi reelt har brug for, og når vi når halvvejs på måneden, er kontoen enten i minus eller tæt på. Vi kender dem som har styr på økonomien, dem som altid lige finder penge til renoveringen af køkkenet eller har styr på, hvor mange penge, der er til sjov og skæg, når de kedelige udgifter er betalt. Med 2 simple råd, kan du meget hurtigt også komme til at få styr på din økonomi og finde råd til de sjove goder her i livet. Læs med her.

Dan dig et overblik

Som udgangspunkt er det overblikket, der i sidste ende kan danne grundlag for, om du lever som dronning og baroner, eller om du med god samvittighed kan forære dig selv de par sko, du længe har kigget langt efter. Det kan måske virke uoverskueligt at sætte sig ned og finde hoved og hale i ens økonomi med regninger, boner og kontoudtog overalt, men til at starte med er det en god idé at lave nogle kuverter, hvor du skriver ”MAD”, ”SHOPPING”, ”GAVER”, ”TRANSPORT” osv. uden på. På den måde kan du hver måned, når der kommer løn, lægge penge ned i hver kuvert og have overblik over, hvor meget du bruger, og hvor mange penge du har tilbage til måneden. Det afholder dig oftest også fra de mange impulskøb, vi tit fristes til at gøre os, og med tiden er det nemt at gøre op med sig selv, om man den ene måned må spare på noget for at have råd til noget andet.
”GAVE” kuverten er en god idé at have inde i skabet, så du hver måned, når der kommer en fødselsdag eller i december til jul, kan hive penge op fra kuverten og med sikkerhed vide, at du har råd til at købe gaver til dem du holder af.

Læg et budget

Når der skal styr på økonomien er et budget alfa og omega for at danne det mere dybdeliggende overblik. Det er her du får samlet alle dine udgiftsposter og i sidste ende kan se dit rådighedsbeløb. Har du svært ved selv at komme i gang med at samle dine posteringer og indsætte i et budget, kan det være en god idé at søge hjælp ved nogle, der har mere forstand på det. Det kan være en god ven, din far eller fagfolk, der er uddannet inden for økonomi. Tag kontakt til din bank og bed dem oprette et budget for dig. En rigtig god måde at samle det hele på ét sted og få dannet et helhedsbillede af din økonomis situation.

Når det kommer til din bank, har du så helt styr på, om du får det optimale ud af den? Passer din banks renter, gebyrer og priser fornuftigt med dit eget behov? Og føler du, at du får den personlige rådgivning, der skal til, hvis du er boligejer eller står over for et større lån? På Bolig Guiden finder du faktisk en guide til Danmarks billigste bank i 2017, og hvorfor det er vigtigt at lave et banktjek.