Sådan vælger du den rigtige a-kasse

Ønsker du at gøre dig nogle specifikke tanker omkring valget af den arbejdsløshedskasse, der skal hjælpe med at garantere dig en økonomisk stabilitet, hvis du ender med at opleve arbejdsløshed?

Det er i tilfælde af ledigheden, at du kan opnå økonomisk sikkerhed, hvis du er medlem af en a-kasse. Det kan betale sig at finde en a-kasse, der er tilpasset til dine behov og ønsker, da det kan have en indflydelse på den type vejledning, du modtager – og derigennem reducere tiden, hvor du er uden job. Læs med videre, hvor vi hjælper med at gøre valget mere overskueligt.

Gode råd til at vælge a-kasser

Vi samler et udpluk af forskellige råd, som du kan tage til eftertanke, når du skal tage stilling til, hvilken a-kasse du foretrækker. En af de mest essentielle elementer i jagten på en passende a-kasse er, at du gerne skal være ude med riven i god tid. Det vil sige, at tidspunktet for indmeldelse i et a-kassesystem spiller en afgørende rolle for, hvornår du kan modtage økonomisk støtte. Faktisk er det sådan, at du skal opbygge anciennitet i a-kasser. Helt grundlæggende kan du for eksempel først være berettiget til at modtage dagpenge, når du har været a-kassemedlem i minimum et år.

Du kan med fordel vælge et selskab, der indtager borgere set ud fra deres brancher eller ansættelsesformer. Det er dog vigtigt at huske, at der findes alternativer til dem, hvor a-kasserne modsat tager imod borgere fra forskellige brancher. De sidstnævnte er som udgangspunkt en billig a-kasse.

Kom myterne omkring a-kasser til livs 

Der er mange mennesker, der tror, at dagpengesatsen afhænger af, hvor du er medlem. Men dette er en myte, der ikke holder i retten. Alle a-kasser er blot et mellemled mellem staten og borgerne, der har behov for den økonomiske støtte. Det er netop staten, der står for at afgøre dagpengesatsen.