Guide: Sådan dækker du bordet med stil

Spisebordet er ofte der, hvor vi samles til sociale begivenheder. Når der inviteres gæster, er det som oftest i forbindelse med et måltid, og derfor er der også stor fokus på, hvordan vi imponerer med lækker mad. Men uanset om du er en haj i et køkken, eller om du bestiller maden udefra, for at få mere overskud til dine gæster, så er spisebordet stadig centrum for begivenhederne. Og som sådan, må bordopdækningen altså ikke glide helt i baggrunden. Bordopdækningen viser stil, og skaber stemning, uanset om det er en stor forsamling, til en særlig begivenhed, eller en mere intim hyggeaften med vennerne. Her kommer nogle lidt gode råd, som du kan følge, når du skal dække bord til din næste fest.

Vælg dit service med omhu

Bordopdækningen er en glimrende mulighed for at vise, at du er med på tidens boligtrends. For tiden betyder det, at du gerne skal vælge en blanding af forskellige farver og materialer. Helst skal det være noget, der bryder med de traditionelle forståelser af, hvordan service skal se ud. Det sølvfarvede bestik er dermed blevet erstattet af mørke eller gyldne farver. Det sorte bestik er helt sikkert en trend, der er svær at komme udenom. Det matches også smukt med tallerkner i lertøj, i enten et råt look eller glaseret i smukke pastelfarver. Vil du gerne have et mere klassisk look, kan du vælge hvide tallerkner, sammen med gyldent bestik. Det vigtige er, at du viser omtanke, gerne blander forskellige overflader og materialer, og helst udfordrer de traditionelle former og farver en smule. Du kan lade dig inspirere, og helt sikkert finde alt du har brug for til et smukt bord, samt andet køkkengrej her – køkkengrej & tilbehør – Gastrobutikken.dk.

Sæt stemningen med bordet

Når du dækker bord, så tænk nøje over, hvilken stemning du gerne vil opnå. Er det en formel begivenhed, hvor du ønsker den lidt højtidelige stemning, så sæt rammerne med et klassisk dækket bord. En hvid dug, smukke tallerkner og høje vinglas, samt bestik der ligger snorlige og levende lys, sætter en elegant ramme. Her fornemmer gæsterne straks, at du ønsker en mere dæmpet stemning. Mens et bord med sjove og skæve indslag, vilde farver, og måske endda engangsservice, giver en hurtig og umiddelbar fornemmelse af, at her skal der holdes en fest med højt humør. Uanset hvilken stemning du ønsker, bør du gøre noget ud af borddækningen, og sørge for, at den passer til festen.

Hemmeligheden bag at dække bordet med stil, er altså at vise du har tænkt over det, og gjort dig umage. Det handler om at bruge bordopdækningen, til at sætte rammen for den ønskede stemning. Og hvis du gerne vil vise, at du er med på tidens boligtrends, skal du udfordre de klassiske former og farver, og bruge en blanding af naturmaterialer, pastelfarver og nytænkning. Som sidste prik over i’et, kan du tilføje en buket tørrede blomster – en trend der er på vej frem, og som helt sikkert vil vise du har styr på tidens boligtrends.