Sådan får du sommerhus-stemning

Der er mange forskellige meninger om, hvordan et sommerhus skal indrettes, men de fleste er enige om, at der skal være sommerhus-stemning. Den stemning, som gør, at man kan sidde og være helt afslappet, selvom det roder en smule rundt i krogene. Men hvordan får man den stemning frem? Her får du et par tips til, hvad du kan gøre for at skabe sommerhus-stemning – ligegyldigt om du har købt et sommerhus i Karrebæksminde, på vestkysten eller købt et sommerhus i Malaga, Spanien.

Når du skal indrette dit sommerhus, skal du altid overveje, hvad der passer til hustypen samtidig med, at det skal passe til dig. Man skulle jo gerne kunne se, at det er dit sommerhus. Det kan dog godt være svært ikke bare at fortsætte den samme stil, som i sin hverdagsbolig. Der skulle jo gerne være en forskel så man rigtig mærker feriestemingen. Derfor får du her nogle tips til, hvad du kan fokusere på, når du indretter dit sommerhus: 

  • Vælg møbler, som er fra lokalområdet. Det kan eksempelvis være fra det lokale loppemarked. Mal dem i en frisk farve eller lys nuance, så vil det skabe en uhøjtidelig og afslappet stemning i sommerhuset.  
  • Fyld masser af puder, tæpper og skind ind i sommerhuset. Det skaber hygge, og indbyder til, at man kaster sig på sofaen i stuen eller solstolen på terrassen. Du kan også lave et hyggeligt spiseområde ved at indsætte en bænk, som fyldes op med puder i forskellige farver og mønstre. 
  • Hvis du har mulighed for det, så kan et udekøkken være en god ting at have i sit sommerhus. Det behøver ikke kræve en masse plads eller udstyr. Du kan finde et fint havebord og lave en interimistisk udgave, med lidt knager til gryder og viskestykker. Derudover kræver det blot en grill, som de fleste jo nok alligevel har ved sommerhuset. Hvis det skal være den mere luksuriøse udgave, kan du implementere en vask, så du har mulighed for vaske beskidte hænder, grøntsager og lignende. 
  • Det kan hurtigt komme til at se rodet ud, hvis ikke man har lukkede skabe til opbevaring af køkkenting. Men netop i et sommerhus kan åbne hylder eller skabe med glaslåger faktisk være en løsning, som hjælper til at skabe hygge og sommerhus-stemning. 
  • Pynt op med blomster, når I er i sommerhuset. Det behøver ikke være den flotte, store og måske også dyre buket fra blomsterhandleren. Hvis det er muligt, så gå selv ud og pluk fra haven, hvis der gror nogle vilde blomster. Blomster giver et frisk pust og farve til sommerhusets indretning. 
  • Find nogle gamle og finurlige effekter såsom gamle kufferter, keramikvaser, billedrammer, køkkenudstyr eller noget helt femte. Det vil hjælpe til at skabe stemning og personlighed i sommerhuset. 
  • Brug naturen, når du indretter. Det kan eksempelvis være i form af flotte sten eller muslingeskaller fra stranden, stykker af træ, som bruges til små hylder eller tørrede planter og blomster i en billedramme.