Guide: Sådan finder du den bedste studiecomputer

Er du træt af din nuværende computer, og føler du, at den begrænser dig i dit studie? Står du i den situation, risikerer du at gå glip af læring, fordi at din computer ganske enkelt er for lang tid om at loade forskellige ting. Problemet vil særligt opstå for de personer, der læser på en mere kreativ uddannelse, hvor der bruges tunge programmer. Det gælder for eksempel på uddannelsen til designteknolog eller på uddannelsen til multimediedesign. Men hvordan vælger du den rigtige computer, og hvordan finder du den til en god pris? Det kan du blive klogere på i denne artikel.

Find dine minimumskrav

Hvis der stilles særlige krav til din computer på din uddannelse, vil uddannelsesstedet typisk have en liste med krav, som din computer skal leve op til. Læg mærke til at det ikke altid er de præcise krav. Det er godt at følge dem, men som regel er der skruet lidt op for dem. Det kan være en rigtig god ting at følge dem alligevel, fordi at du så vil være sikker på, at der slet ikke er nogle problemer med at køre de forskellige programmer. Før du går videre og kigger på computere, skal du have minimumskravene udskrevet, så du kan tage dem med ud til forhandlerne.

Gå på tilbudsjagt

Som studerende er det en større investering at skulle ud at købe en ny computer. Skal du have en nogenlunde computer, der kan trække diverse programmer uden problemer, skal du som minimum regne med at skulle betale 5.000 kroner. Vil du gerne have en Mac, skal du som minimum betale 9.000 kroner. Tit er der dog rigtig gode tilbud på computere, og derfor er det altid en god idé at tage rundt til forskellige forhandlere. Mangler du noget hardware som eksempelvis et headset eller et tastatur, kan du ofte få en god pris på det, hvis du køber det sammen med en computer.

Spar penge og køb computeren på Singles Day

Hvis du gerne vil spare penge på computeren, kan det være en fordel at købe computeren på Singles Day. Her har mange af de større danske elektronikbutikker nedsatte priser, hvor du også vil kunne købe en computer til en fordelagtig pris. Singles Day er en kinesisk handelsdag, der ligger i midten af november. Singles Day er endnu ikke blevet så stor herhjemme endnu, men de butikker der gør noget ud af det, plejer at give nogle rigtig lukrative tilbud. Hvis du ikke er heldig at finde en god computer på Singles Day i Danmark, kan du også kigge udenlands. Dagen er større i udlandet, hvor du særligt i Kina kan lave nogle virkelig attraktive handler. Husk dog at der kommer told på din ordre.