Indret restauranten med stil

Når man som gæst går ud og spiser, er madoplevelsen én ting, men omgivelserne kan også have stor indflydelse på den samlede oplevelse. Derfor kan det som restaurantejer være fornuftigt også at tænke på, hvilket indtryk man giver sin gæster med den indretning, som restauranten har.

Indretningen har stor betydning for den samlede oplevelse

De fleste sætter stor pris på indretningen, når de er ude og spise, og det kan tage meget af glæden ved oplevelsen, hvis man sidder i et koldt og beskidt rum, som ikke rummer den hygge, som man ofte forbinder ved et restaurantbesøg. Af denne grund er der også god grund til at gøre sig ekstra umage, når det kommer til indretning, da det kan blive afgørende for, om dine gæster har lyst til at komme tilbage. Hvis ikke første håndsindtrykket er i orden, vil de fleste ikke vende tilbage, og det er trods alt oftest de tilbagevendende gæster, som restauranterne lever af.

Gæsterne vil oftest huske de negative ting, når de tænker tilbage på et restaurantbesøg, og det er derfor vigtigt at komme hele vejen rundt for at skabe den bedst mulige oplevelse for gæsterne. Her spiller både mad, drikkelse, service, indretning og stemning væsentlige roller.

Mange forskellige tiltag kan bidrage til en hyggelig indretning

Der er mange forskellige ting, som man kan gøre for at skabe den helt rette stemning og indretning. Der er ikke nogen bestemt måde at gøre det på, og stilarter og smag er også forskellige. Det, som du synes, er hyggeligt, er det ikke sikkert andre vil bryde sig om, men vigtigst er, at stilen er gennemført, og det kan kun tælle som pluspoint, hvis gæsterne kan mærke værtens personlighed gennem indretningen.

Nogle af de nemmeste justeringer, som man som restaurantejer kan foretage for at skabe en hyggelig stemning og pæn indretning, er eksempelvis dæmpet belysning. Skal man sidde i et rum i mange timer og hygge sig, kan det være anstrengende, hvis der er spots lige i hovedet på en. Derfor kan dæmpet belysning og levende lys være med til at skabe en hjemlig og hyggelig stemning. Derudover kan baggrundsmusik også bidrage til en hyggelig stemning, og det kan være med til at fuldende rummet. Samtidig kan man dække for støj fra køkkenet, og give gæsterne et rum for privatliv, da man dermed ikke lige så nemt kan høre, hvad det bliver snakket om ved de andre borde. Ydermere er det altid vigtigt, at der er pænt og rent, så gæsterne kan føle sig afslappet og godt tilpas.

En måde, hvorpå man gennem indretningen kan skabe en hyggelig stemning, er ved at tage naturen med ind i gennem møbler og pynt. Både planter og blomster rundt i rummet kan bidrage til hygge, men også møbler. Man kan eksempelvis vælge borde med plankebordplader, da disse kan bidrage til varme og hygge. Det er knap så koldt, når man bringer træsorter med ind i indretningen, og det kan bidrage til både æstetik og hygge. Skab hyggen med et moderne plankebord.