Sådan indretter du med din personlige stil i hele hjemmet – også i køkkenet og soveværelset

De fleste mennesker kender det nok – det er ofte stuen, man går mest op i ift. indretning. I stuen har vi masser af pynt på væggene og på hylderne, der signalerer vores personlige stil og dermed også siger noget om, hvem vi er som mennesker. Måske har man også en spisestue, hvor der også bliver gjort noget ud af indretningen.

De mere praktiske rum såsom køkken og badeværelse bliver ofte glemt, når det kommer til indretning. I køkkenet skal man jo bare lave mad. Men der er jo ingen der siger, at man ikke kan sætte sit personlige præg på køkkenet, bare fordi det mest er et praktisk rum. Køkkenet kan nemt indrettes med forskellige nipsgenstande, potteplanter, hylder og andre personlige ejendele.

Det samme gælder soveværelset, som ofte er et rum, man ikke er så meget i. Men bare fordi man ikke er i soveværelset så meget som man måske er i stuen, betyder det heller ikke at man ikke må tænke over indretningen. Indret gerne hele hjemmet med din personlige stil, så vil du måske opleve at du bliver lidt mere glad i låget, når du bevæger dig rundt i dit hjem til daglig.

 

Et soveværelse med stil

 

De vigtigste i et soveværelse er selvfølgelig sengen. Det er vigtigt at have en god seng, så man kan få en ordentlig nattesøvn. Sengen må på den anden side gerne være flot at se på og hænge sammen med indretningen i soveværelset. Man bliver bare glad i låget af at være i et rum, der er indrettet flot.

Når du har skaffet den gode seng, som du blandt andet kan finde lige her, kan du begynde at tænke over indretning af rummet og hvordan det skal se ud, for at du bliver glad.

Stilen i soveværelset må gerne være lidt intim og hyggelig. Det må gerne føles som en lille hule, hvor det er rart at være. Det kan man f.eks. gøre ved at male væggene mørke. Mange har tendens til at male alle væggene hvide, fordi det måske er det nemmeste og mest sikre valg.

Tag en chance og vælg en lidt mørkere farve, hvis du vil skabe en mere hule-lignende stemning. Suppler gerne med nips og pyntegenstande, der siger noget om dig. Måske har du været ude og rejse og har taget spændende souvenirs med hjem. Eller måske har du en favoritkunstner. Bring dette ind i soveværelset, for at gøre det til DIT soveværelse.

 

Indret et personligt køkken

 

Et køkken er selvfølgelig først og fremmest et rum, hvor der skal laves en masse mad. Det er et rum med et meget praktisk udgangspunkt og derfor skal der selvfølgelig også være nogle helt essentielle ting. Køleskab, komfur, ovn, måske en opvaskemaskine. Alt dette kan f.eks. købes hos www.punkt1.dk. Det er en skøn følelse at have et køkken, der bare fungerer. Det er derfor også skønt med hårde hvidevarer i en god kvalitet.

Når der er styr på de essentielle ting, kan du begynde at tænke over, hvordan du bringer din personlige stil ind i køkkenet. Flere og flere familier bruger køkkenet som et opholdsrum, hvor der bliver lavet meget mere end bare mad. Børnene laver lektier, samtaler holdes over spisebordet.

Derfor er det vigtigt, at man har lyst til at være i køkkenet. Sæt hylder op og pynt med nips og planter. Du kan også pynte med mere køkkenrelaterede ting, f.eks. flotte kander og tallerkener eller patentglas med mel, pasta og lignende. Hvis du samler på f.eks. kopper, hvorfor så ikke lade dem stå fremme og pynte?