Tips og tricks til beskyttelse af dit hus

På samme vis som vi beskytter vores hud, sko og møbler mod snavs, vind og vejr og urenheder skal vi ikke glemme at beskytte og vedligeholde vores hjem. Hver dag udsættes vores hus for slitage i form af regn, sne, blæst og solskin. Derfor er det alfa og omega at huske at tjekke op på beskyttelse ved hjælp af imprægnering og andre hjælpemidler.

Beskyt din bolig udefra med imprægnering
Facaden
Som tommelfingerregel bør du imprægnere dine mursten inden der sker yderligere skade eller medtagen af vind og vejr, men en imprægnering kan også sagtens anvendes på gamle overflader. En imprægnering hjælper ikke kun med at beskytte dine mursten og fliser, den kan samtidig også være med til at give dem et nyt liv, så de fremstår flotte og sunde igen eventuel efter en lang og hård vinter.

Med imprægneringsprodukter fra Sprayaway.dk opnår du en imprægnering af mursten, som er vandafvisende, så du undgår frygten for fugt. Du slipper også for tanken om alger og smuds på dine overflader. Produkterne er produceret på den seneste nanoteknologi, baseret på meget små partikler, der formår at trænge igennem hårde overflader som beton, mursten, cement osv. Selvom du tilfører din facade en imprægnering, vil dine mursten stadig kunne ”ånde” og være sund.

Fliser og stenbelægning
Mange boligejere døjer med alger og mos på sine fliser, og det kan være noget af et trist syn, når man sidder en solskinsdag på terrassen med kold hvidvin og bøffer på grillen. Med den rette imprægnering på dine belægningssten eller fliser, kan du komme til bunds med det uvelkomne ukrudt. Angreb fra alger og mos vil med tiden komme frem i indkørslen eller på terrassen, da det er de steder, der er hårdest udsat. Det er med til at lade overfladen på fliserne krakelere, hvorved vand har lettere ved at trænge igennem og fugten opstår. Med det samme vil alger og mos titte frem, men med en god imprægnering vil dine fliser blive modstandsdygtige overfor dine grønne uvenner.

Med en god gang skånsom flise rens lægger du op til en god base for din imprægnering, der vil vise sig at være en god investering for dig og dine fliser. Ikke alene er en imprægnering en god idé for dine fliser, men det vil også være en stor hjælp for dig, når du fremover skal holde dem rene og pæne.

Tag
Er dit tag af tegl eller beton, kan du roligt imprægnere det for at sikre dig et fugtfrit tag. Er der først kommet revner i dit tag, vil fugten sætte sig, og du risikerer frostsprængninger på dit tegl i vinterhalvåret.
Med en imprægnering af dit tag vil du opnå et vandafvisende ”tæppe”, som vil forebygge disse frostsprængninger og varmetab. Invester i en god imprægnering, så du sikrer dig en smuk og smudsafvisende overflade i op til 10 år.