Gode råd og tips til benyttelse af kælderen

Kælderen er et lidt overset rum. Tit er den bare et ophavsrum for ting, man ikke vil have frem i skue. Der er flere huse, der har vasketøj i sin kælder, end der har noget fedt lavet. Det skal vi lave om på. Kælderen rummer nemlig rigtig mange muligheder, og bør være en katalysator for sjov og ballade. I det følgende giver vi dig derfor gode råd og tips til din kælder.

Renovering af kælderen

Hvis du er en af de mange, hvor kælderen har set bedre dage, vil det være et godt sted at starte med en renovering af den. Det kan eksempelvis være du har en fugtig kælder. I så fald er det alligevel noget, der skal komme til livs, inden fugten spreder sig op gennem væggene, hvilket virkelig kan være katastrofalt for dit hjem.

Derudover er det bare om at danne rammerne for det hyggelige rum. Maling er altid et godt sted at starte. Når man maler et rum, bliver det bare meget hyggeligere. Du skal eventuelt overveje at male det andet end hvidt, selvom ellers ofte er kutymen. Måske i lidt mørkere farver, så der rigtigt er en intim stemning.

Det handler dog også om, hvor stor kælderen er. Hvis du har en lille kælder, giver mørke farver bare en fornemmelse af, at værelset er endnu mindre end det egentlig er.

Pool som midtpunkt

Hvis du er en dreng, som har manglet et sted til dine venner, hvor I rigtigt kan hænge og hygge jer, er kælderen et godt sted. Her kan du eventuelt placere poolbord. Der er næsten ikke den mand, der ikke synes det er sjovt at spille pool.

I forlængelse af poolbordet, vil det være en rigtig god ide at placere en minibar, så I rigtigt kan gå til den med øller og andre gode drikke, mens I spiller.

Minibiograf

Et andet alternativ ville være at lave kælderen om til en minibiograf. Dette er måske lidt mere unisex. Der er få ting, der er federe end at se film på en stor skærm i et helt lukket rum. Selvfølgelig kommer skærmen ikke til at være ligeså stor som i biografen, men mindre kan også gøre det.

I stedet for at købe en abnorm stor skærm, kan I i stedet købe en overhead, som du kan trække op og ned ved forgodtbefindende.

I minibiografen er det selvfølgelig vigtigt, at I sidder behageligt. Det handler i den grad ikke om at gøre æstetisk flot. Det eneste der tæller er hvordan det føles. Derudover skal du være opmærksom på, at der er nok pladser. Minibiografen vil helt sikkert tiltrække venner fra nær og fjern.

Pokerrum

Det sidste forslag er at bygge et mere eller mindre professionelt pokerrum. Igen er det måske lidt mere en drengeting, men det vil helt sikkert også vælte kegler med sådan et rum.

De fleste mænd kan lide at gamle, men det er sjældent vi har rummet til det, udover det der er på et casino. Der er nogle obligatoriske ting, der bare skal være i sådan et rum. Et af dem er igen et barskab. Her skal det bare være endnu større og have mere stærk sprut end øl.