Tip til dig som boligejer: Tjek taget en gang om året

Det anbefales, at du en gang om året går dit tag efter og tjekker, om der skulle være opstået utætheder i taget. Det er også en god idé at se efter, om taget ligger, som det skal, eller om der er løse tagplader eller teglsten. Derudover er det selvfølgelig vigtigt at tjekke, om der er huller eller revner i taget. Det kan også være en god idé at børste mos og blade væk fra taget.

Hvornår er det en god idé at renovere taget?

Er der utætheder eller andre skader på taget, er det med at få gjort noget ved det, så skaderne ikke bliver større. Har du ikke mod på selv at renovere dit tag, er der heldigvis rigtig mange firmaer, der kan hjælpe dig. Du kan få hjælp til både små og store reparationer.

Efterisolering

Hvis taget skal renoveres, hvor for eksempel utætheder udbedres, løse tagplader lægges fast igen og taget bliver renset for mos, kan det i flere tilfælde også være en god idé at få efterisoleret taget. Ved at få lavet flere ting på en gang, kan der være mulighed for at opnå en rabat, netop fordi man skal have flere ting lavet på samme tid.

Der er mange fordele ved at få efterisoleret taget. Indeklimaet kan forbedres og energiforbruget falde. Samtidig kan du komme af med kuldebroer og få et varmere loft i din bolig. Så selvom efterisolering af taget koster penge, kan pengene faktisk blive tjent ind igen på grund af den lavere varmeregning. Det er samtidig godt for miljøet, at du får efterisoleret taget, så der ikke smutter så meget varme ud af din bolig gennem taget, og du får samtidig et bedre hus at bo i. Det er derfor en god idé at undersøge mulighederne for dette.

Såfremt du står og skal have foretaget en renovering af dit tag, og du godt kunne tænke dig at få et overblik over, hvad det vil koste at få foretaget en renovering eller udskiftning af dit tag – så kan du blandt andet få et uforpligtende tilbud på decra tag her.