Renovering – det skal du have styr på inden

Ønsker du, at dit hjem skal være klar til sommerens strabadser? Der er mange danskere, som vælger at få istandsat sit hjem, så det er klar til sommeren. Kræver det et godt forarbejde for at en renovering bliver en succes og for ikke at springe budgettet. I denne artikel finder du gode råd til, hvilke overvejelser og hvad du skal have styr på inden du begynder at renovere dit hjem.

Professionel hjælp eller gør-det-selv

En af de overvejelser som man skal gøre sig, når man skal renovere, er om man skal renovere sit hjem selv eller om man skal få fagfolk til at gøre det for en. Der er mange mennesker, som bliver fristet med at klare arbejdet selv, da man kan spare en masse penge ved dette. Dog er det ikke alle, som har hænderne skruet lige godt på. Hvis du alligevel har hænderne skuret rigtigt på, er det ikke sikkert, at du har tid og overskud til at renovere hele dit hjem selv. Renovering er som nævnt en langvarig proces, så du skal være klar på at arbejde hver aften og hver weekend indtil renoveringen er færdig. Så selvom du kan spare mange ved at gøre det selv, så kan det være en god idé at få professionel hjælp. Du kan også vælge en middelvej, hvor du selv klarer en del af opgaverne, og får hjælp til det, som du enten ikke har kompetencerne eller overskud til at klare.

 

Lav en køreplan

Det kan være svært at holde et klar overblik over sin renovering. Det er derfor vigtigt, at man udarbejder en køreplan over hele projektet. Og ikke mindst holder den. En køreplan skal indeholde, hvad man skal have lavet, hvem der laver det og hvornår i processen det skal ske. Ved at lave en køreplan mindsker man risikoen for at bruge flere penge end nødvendig samt et resultat, som man ikke er tilfreds med.

 

Den bedste pris

Renovering er en dyr affære, men man skal ikke springe over hvor gærdet er lavest. Du skal ikke benytte de billigste materialer, da pris og kvalitet hænger sammen. Du skal derfor sørge for at hente tilbud fra diverse virksomheder. På den måde kan du for eksempel finde den bedste pris på et nyt tag. Ved at hente tilbud fra virksomheder kan du nemt sammenligne tilbuddene og derved finde det tilbud, som tilbyder de bedste materialer til den billigste pris.

Hvis du ikke har råd til de bedste materialer og alt det, som du kunne tænke dig, så kan det være en god idé enten at vente med at renovere til man har råd, eller kigge nærmere på pantebrev som finansieringsmulighed. Man skal aldrig gå på kompromis med sin renovering.

Nu hvor der bliver nævnt penge og finansieringsmuligheder, så er det desuden vigtigt, at man lægger et realistisk budget. Når du har fundet frem til det bedste tilbud og fundet priser på de materialer, som du skal bruge, så kommer du frem til et samlet beløb. Læg cirka 20 procent oveni i dette beløb, og så har du et realistisk budget. Man har med garanti glemt noget småting, som nemt kan hobe sig op i mange penge.