Fem tegn på, at du er klar til at tage på højskole

  1. Du befinder dig et sted i livet, hvor du ikke helt ved, hvad der nu skal ske. Måske har du færdiggjort en gymnasial uddannelse, og du er i tvivl om, hvad der nu skal ske. Den store beslutning skal tages: Hvad vil du læse på din videregående uddannelse, og hvad vil du egentlig arbejde med otte timer om dagen fem dage om ugen de næste 40-50 år, når du engang er færdiguddannet? Hvis du kan nikke genkendende til disse overvejelser og stadig ikke har fundet svaret på dem, kan et højskoleophold være en fin mulighed for at få prøvet nogle forskellige interesser af. Du har stor indflydelse på dit skema, og har dermed mulighed for at gå i dybden med lige præcis det, du gerne vil blive klogere på.
  2. Du beskæftiger dig med noget, som du gerne vil blive bedre til. Om det så er at skrive, at sy, at dyrke en speciel sportsgren eller noget helt fjerde, så findes der en højskole, hvor du kan få lov til at udfolde dit talent. Er det en idrætshøjskole, der tiltaler dig mest, kan du læse mere på https://www.isi.dk/
  3. Du er klar til at få nye venner fra hele Danmark. På en højskole får du mulighed for at møde vidt forskellige mennesker, der alle brænder for at lære en masse nyt, både fagligt, om dem selv og om andre. På en højskole bor eleverne på skolen, og derfor er man sammen både til undervisning og i fritiden, og på den måde vil der blive knyttet et helt særligt bånd mellem dig og de andre elever, som vil strække sig langt ud over dit højskoleophold. 
  4. Du er klar til at tage ansvar. Måske har du boet hjemmet indtil nu og været vant til at dine forældre vaskede alt dit tøj og altid var der til at rydde op efter dig. Men på en højskole er der ingen kære mor, og selvom der er ansat personale til at stå for tilberedningen af måltiderne, bliver der sat krav til, at eleverne selv sørger for at holde orden på deres værelser, ligesom der typisk tildeles en ugentlig dag, hvor du skal hjælpe med at dække bord og rydde af efter måltiderne. 
  5. Du er villig til at tage initiativ. På en højskole handler det ikke om passivt at tage imod, men i langt højere grad at du selv tager ansvar, hvis du skal få det bedst mulige ophold. Det gør du bedst ved at tage aktivt del i undervisningen, ligesom du kan tage initiativ til at lave noget med de andre højskoleelever – spørg dem, om de vil spille et spil eller måske gå en tur i området. Kun på den måde lærer I hinanden ordentligt at kende, og derfor er det også vigtigt at du er åben over for nye oplevelser. På den måde vil du med sikkerhed få et helt uforglemmeligt højskoleophold.