Så nemt er det med hjemmestrikket tøj til børnene

Frem med strikkepindene – nu falder temperaturen, og hyggen i stuerne stiger ligeledes. Om du er nybegynder eller svært øvet, er der altid masser af inspiration at finde, når det handler om god hjemmestrik. Hvis du netop nu overvejer, hvad dit første eller næste projekt skal være, er der rigtig god grund til at gå i gang op til vintermånederne. Børnene kunne muligvis godt bruge en ekstra sweater eller måske skal kæresten forkæles med en moderne butterfly i hæklet garn. Der er under alle omstændigheder rigtig god inspiration at finde på nettet. Her kan du også købe godt og robust garn til hver en strikkeanledning.

Strik tøj til de små og slap af på samme tid

Magasiner og websider bugner med strikke- og hækleopskrifter, som er nemme at gå til. Overvejer man da først at gå i gang med et sådant projekt nu, så kræver det ikke mere end tid og tålmodighed. Det kan være, man ender med en sød cardigan til en af børnene, som kan varme til vinter. Når man skal i gang med at strikke eller hækle, er det også godt med en god rutine, da man også på den måde kan koble hjernen lidt fra efter en hektisk hverdag. Når hænderne tænker for dig, får du mulighed for at slappe af i hovedet, mens du fifler med fingrene. Studier har endda vist, at håndarbejde er god hjernegymnastik og også forbyggende for gigt og svag finmotorik. Derfor mangler der næppe nogen grunde til at gå i gang med et strikke- eller hækleprojekt her i de kolde vintermåneder.

Der er penge at spare på hjemmestrik

Om man er en garvet hjemmestrikker, eller er det første gang med pindende, så er der altså masser af fordele ved at strikke selv. Dels giver det hygge og ro at bruge fingrene, dels kommer der noget produktivt og smukt ud af beskæftigelsen. Et andet gode er selvfølgelige de økonomiske omkostninger, man sparer ved at strikke eller hækle selv. På denne måde kan du spare penge på beklædning til hele familien, som tilmed varmer om både krop og sjæl.