El mountainbike er en fantastisk ide til dig, der vil bruge kræfterne offroad

Uanset om du er nybegynder i MTB-verdenen eller en hærdet gammel rotte, så kan vi nok godt blive enige om, at det er tiden i skoven, der er den sjoveste. Det med at skulle frem og tilbage er knap samme underholdning, men måske nærmere en tur, der skal overstås. Desuden sparer man måske også lidt på kræfterne i skoven, da man gerne skulle have overskud til at cykle hjem igen.

 

Her er en el mountainbike en genial løsning. Du kan på vej ned til skoven lade motoren udføre det meste af arbejdet. Imens samler du den sidste energi sammen, som du skal bruge til at give den fuld gas offroad. Hvor meget motoren skal hjælpe dig, bestemmer du helt selv. Det gør du ved at indstille hjælpeniveauet på cyklens display.

 

Når du er i skoven, slår du blot motoren fra, også er du klar til at give den fuld gas. Du kan nemlig sagtens cykle på en elcykel uden at bruge motoren. Selvfølgelig er den lidt tungere end din almindelige MTB, men det er faktisk ikke noget, du bemærker, når du først er i gang.

 

En el mtb er som regl noget dyrere end en almindelig elcykel – og det er der en god forklaring på. Du har nemlig behov for en motor, der er væsentlig stærkere, og et batteri der har en ordentlig størrelse. Herudover skal du også have dine sædvanelige 11 – 24 gear, så du kan cykle almindeligt i skoven – uden hjælp fra motoren.

 

Ligesom med en almindelig MTB er det vigtigt, at du gør den rent efter en tur i skoven. Du skal vaske den grundigt med vand, men du skal ikke bruge en højtryksrenser. Det kan ødelægge delene på din MTB, og det kan meget hurtigt affedte kranke og kæde.