3 tips til flotte vinduer

Beskidte vinduer er aldrig noget kønt syn. Her er fem tips til flotte blanke vinduer.

1. Brug ordentligt udstyr

Som BS Christiansen siger: aldrig gå ned på udstyret. Med rette udstyr så er du allerede halvvejs på vej til flotte vinduer uden striber. Har du ikke det rette udstyr, kan du gøre dig nok så meget umage – lige lidt hjælper det. Du får det bedste resultat med en indvasker, men du kan også bruge en svamp eller blød børste til vaske ruderne.

2. Lav dit eget vinduesvask

Hvorfor bruge penge på dyre midler til vinduesvask, når du kan lave noget selv som endda også er det der ofte bruges af professionelle. Koldt vand, opvaskemiddel og salmiakspiritus er alt hvad du behøver for at opløse fedt og snavs på ruderne.

Du skal ikke fortvivle hvis du ikke rammer mængder præcist, her er en god rettesnor for blandingsforholdet.

  • fem liter koldt vand
  • 1 spsk. opvaskemiddel
  • ½ hætte salmiakspiritus

3. Det bedste vand til at vaske vinduer i

Vandet fra hanen indeholder kalk og andre mineraler som sætter sig som striber på vinduerne efter de er vasket. Der findes to måder at få det perfekte vand som ikke efter lader striber.

Vand fra kondenstørretumbler. Vandet i beholderen i tørretumbleren er i processen blevet demineraliseret. Dvs. at kalk og mineraler er borte, så i stedet for at hælde vandet ud, skal du gemme vandet til næste gang du skal vaske vinduer.

Husholdningseddike. Har du kun vandet fra hanen, kan du tilsætte en deciliter husholdningseddike til vandet. Eddiken vil binde kalken, så du undgår at det sætter sig som striber efter vask.

Bonus

Ja, den absolut nemmeste måder at få rene vinduer at naturligvis at betale sig fra det. De fleste firmaer tilbyder både vinduespolering til private og til virksomheder. De professionelle bruger for det meste demineraliseret vand, så også de kan være sikre på at levere flotte blanke ruder til kunderne.