Slib dit gulv selv og spar mange penge

Der er ikke noget værre end et gulv der virkelig trænger til at blive slebet. Når lakken er totalt slidt væk og der begynder at dukke små splinter op i træet er det ved at være på tide at man får gjort noget ved det. I dette indlæg vil vi give lidt tips til hvordan du helt selv kan slibe dit gulv.

Når du skal slibe dit gulv, er en af de vigtigste ting selvfølgelig at vælge hvilken overfladebehandling dit gulv skal have efter selve slibningen er ovestået. Det kommer typisk meget an på hvad man selv synes er flot, men selve træsorten har også sine begrænsninger.

Man skal ligeledes huske at gulvafslibning ikke er noget man skal gøre særlig tit, da der jo i sagens natur er et begrænset antal gange man kan slibe et gulv inden man skal have lagt et nyt på. Så overvej om det overhovedet kræver en omgang inden du går i gang.

Forberedelse:

En af de første ting du skal finde ud af er om dit lokale byggemarked har de nødvendige redskaber til udlejning, da det jo nok er de færreste der har alle de nødvendige ting liggende. Hvis du har; fedt for dig, så er du klar til at komme i gang (men mon ikke du allerede har styr på det så, hvorfor ville man ellers have den slags udstyr liggende?). Du skal bruge flere ting for at komme i gang med at slibe dit gulv:

  1. Valseslibemaskine eller båndmaskine.
  2. Slibeolie til hvis dit gulv er lakeret eller malet
  3. Slibebånd – fra ca 16 til 100 korn(så er du på den sikre side)

Hvis du har et gulv der er lakeret eller malet skal du starte med at smøre olien ud på gulvet for at forhindre den afslebne støv fra den forrige overfladebehandling i at sætte sig fast i slibebåndet.

Hvis du har søm som er synlige i overfladen af dit gulv, er det vigtigt at sørge for de selvfølgelig ikke går i sliberen, da det i værste fald kan ødelægge maskinen. Dyk eventuelle udstikkere.

Derudover er det vigtigt at man har muligheden for at komme hele vejen rundt med sin maskine, så sørg for at du får fjernet fejelister, så du kan komme helt ud til kanten af dit gulv. Derudover bør du spartle dit gulv og gøre det rent inden du sætter gang i gulvslibningen. Husk selvfølgelig at tømme rummet inden du går i gang.

Sådan gør du helt konkret:

1.       Gulvet grovslibes med korn 16 eller 24.

2.       Mellemslibning af gulvet med 40-60

3.       finslibning af gulvet med slibebånd på 80 eller 100

Dette gøres 3 gange.

Dette er ikke nogen udtømmende guide og du kan med fordel læse en noget mere tung guide her, men de fleste burde kunne slibe deres eget gulv forholdsvis let. Hvis man ikke har mod på at gøre dette kan man også altid få hjælp af et gulvafslibnings firma til det. Hvis man gerne vil have lidt forskellige tilbud at vælge imellem kan man få 3 tilbud lige her.