Skab et godt udeareal til dine børn

Om det drejer sig om en smartphone, laptop eller et gammeldags fjernsyn, så spenderer vores børn mere og mere tid klistret fast til en skærm. Her kan man selvfølgelig mene hvad man vil, men på trods af dette er der nu udbredt enighed om, at alle disse aktiviteter går ud over børnenes fysiske aktivitet. Hvis du er interesseret i at forøge den tid, dine børn bruger udendørs, må du hellere sørge for at dit udeareal er fantastisk. I denne artikel vil vi derfor give dig nogle gode ideer, så du kan forvandle din have til et børneparadis.

Naturvenligt udeareal

Hvis børnene fik valget, ville de uden tvivl vælge at lege i naturlige omgivelser og med naturlige materialer. Dette er ikke så overraskende, hvis man overvejer det overvældende potentiale som naturlige rum er fyldt med, og det er heldigvis utroligt nemt i Danmark at anskaffe sig de fornødne råmaterialer. For at skabe et unikt naturligt udeareal som børnene får størst glæde af, bør du indtænke de følgende naturlige elementer i dit udeareal.

Vand

Der findes ikke noget som at tilføje et vandareal til din baghave. Børnene er vilde med det, det er smukt og der findes et utal af muligheder hvor børnene kan inkorporere vandet i deres leg, og kun fantasien sætter grænsen.

Vegetation

Sørg for at få plantet rigeligt med vegetation som børnene f.eks. kan klatre eller gemme sig i eller generelt anvende i deres leg. Blomster gør også altid lykken med deres mange farver. Pointen her er at gøre børnene nysgerrige og undersøgende i forhold til deres naturlige omgivelser, og planter og træer er perfekte til dette.

Dyr

Hvis du har pladsen til det, kunne det være en god ide at indføre dyr i baghaven. Af pladsmæssige hensyn, er det nok fornuftigst at investere i de mindre husdyr (Høns, ænder eller kaniner f.eks.)

Sand

Hvorfor ikke lave en sandkasse eller et større område med sand til børnene. Det er simpelt at indføre i haven, og giver dem noget at få fingrene i (især blandet med vand).

Naturlige farver

Sørg for at dit udeareal holdes i naturlige farver, hvilket automatisk giver dit udeareal en masse ekstra diversitet. Tro det eller ej, børnene vil foretrække det.

Steder at sidde

Uanset om det drejer sig om et legehus, telt eller hule, har børnene brug for at sted at sidde og lege de mere stille lege. Sørg derfor for at du tager dette med i dine betragtninger.

Legepladsudstyr

Hvad enten du vælger at investere i at bygge et fort, klatrestativ eller noget helt tredje, er det ofte bedst hvis du spørger en professionel håndværker til råds eller endnu bedre, ansætter håndværkere til at klare jobbet, så du kan være sikker på at det er udført ordentligt. Dette er selvfølgelig en større investering, men hvis der nu skulle mangle penge til at finansiere udearealet, kan du sagtens finde et kviklån her.

Leg med farver

Som et sidste prik over i’et kan du, hvis du altså har et plankeværk eller en ledig væg i baghaven, måske hænge en tavle op som børnene kan tegne på. Børnene elsker det, og du behøver ikke bekymre dig om svineriet, da det hele jo foregår udenfor.

Vi håber at dette har givet dig blod på tanden til at skabe et fantastisk udeareal, og ønsker dig derfor held og lykke med projektet.