Derfor er børn så vilde med Gurli Gris

Det er i dag ikke nogen hemmelighed, at der blandt de mindste børn ses en stigende tendens. Over alt i billedet fyldes der nemlig op med den lille lyserøde gris Gurli Gris og hendes bror Gustav Gris. Det er således nogle figurer, der har taget det mindste publikum med storm, og det gælder alle aspekter. Det er således både TV-serien, filmene, legetøjet og de events, der bliver lavet lige såvel, som det også er madkasser, slik, tøj og andet merchandise, der er eftertragtet. Og det er faktisk lige meget, om der er tale om drenge eller piger, så hvis du synes, at dit barn fortjener lidt forkælelse, er udvalget inden for Gurli Gris-universet ganske stort. Du kan dog især finde Gurli Gris legetøj hos Børnenes Kartel. Gurli Gris tiltaler de fleste små hoveder. Men hvordan kan det være? Det kan du læse mere om lige her nedenunder.

Det farverige univers er spændende, tiltrækkende og inspirerende for de små øjne 

Alle forældre ved, hvor tiltrækkende det er for de helt små hoveder, når der er noget, der er ekstra farverigt og foregår inden for et univers, hvor der bare er knald på farver og ikke for mange detaljer. Og det er lige præcis det univers, man bliver præsenteret for med Gurli Gris. De mange serier, som der bliver vist på TV, rummer nemlig kun meget få og meget skarpe farver, og alt hvad der afbilledes, ligner noget, der er blevet tegnet af en, der måske kun er nogle år ældre end de børn, der ser på serierne. Det er derfor en måde at afbillede en verden på, som de små er helt indforstået med. De kan genkende den, og de kan forholde sig til den.

En figur der er let at forholde sig til 

Derudover er sproget nemt at forstå, hvilket står i klar modsætning til så mange andre børneprogrammer, der i dag bliver lavet. Her er der nemlig ofte engelsktalende figurer, der er fokus på voksenting såsom kærlighed og regninger, og der bruges ord, der ligger helt uden for børnenes rækkevidde. For de helt små er det således en verden, der er sværd at forholde sig til, hvilket ikke finder sted med Gurli Gris. Her er alt nemlig lige til, og derfor er det let at følge med i den meget simple handling, som der udspiller sig på skærmen.

En fjollet fantasiverden

Sidst men ikke mindst er der ikke noget, der er så sjovt, som når man ved, at det, der foregår, slet ikke er rigtigt. Det er en lille smule fjollet. Selv de helt mindste ved nemlig godt, at grise hverken kan tale, have tøj på eller gå på bagbenene, og derfor er det en meget fantasifuld verden, som man bliver indhyllet i med Gurli Gris. Det betyder, at de helt små kan lade deres egen fantasi flyde, og de kan lære, at det er okay at være lidt overdrevet, lidt fjollet og måske også lidt skør en gang i mellem.