Brug natron til at rengøre køkkenet

De fleste kender nok natron som et naturligt hævemiddel, der bruges i bagning og indgår i bagepulver. Men vidste du også, at natron faktisk er helt igennem fantastisk til at gøre rent med? Det kan nemt opløse fedt og madrester og kan bruges til næsten alle typer af overflader særligt i køkkenet, men også andre steder i hjemmet. Herunder får du fem tips til at bruge natron i rengøringen.

5 rengøringstips med natron

  1. Rens dine afløb. Natron kan hjælpe med at rense afløb og opløse eventuelle tilstoppelser. Du hælder en kop ren natron ned i afløbet og lader det sidde i omtrent en time. Derefter hælder du to kopper eddike ned i afløbet og skyller efter med varmt vand. Så får du et rent afløb uden tilstoppelser eller lugt.
  2. Gør dine rengøringsmidler stærkere. Natron kan gøre selv det mildeste og mest almindelige rengøringsmiddel meget stærkere og mere effektivt, så du nemmere kan fjerne genstridige pletter.
  3. Rengør din ovn. Hvis din ovn ikke har sit eget rengøringsprogram, så kan natron hjælpe dig på vej. Sprøjt noget eddike på indersiden af ovnen og drys med natron oven på. Vent herefter 30 minutter, og så kan du skrubbe ovnen nemt med en svamp eller en klud.
    Hvis du imod forventning ikke kan få ovnen ren på denne måde eller den blot trænger til at blive skiftet ud, så kan du læse om de bedste ovne på markedet ved at klikke her.
  4. Fjern mærker fra væggen. Kom familiens yngste medlem til at tegne ved siden af og ramme væggen, eller er du selv kommet til at skrabe et møbel mod væggen, så kan natron igen hjælpe dig. Du skal bare lave en blanding med halv vand og halv natron og skrubbe pletten.
  5. Til fugerne på badeværelse. Dette kan du også gøre ved at drysse natron på fugerne og derefter sprøjte lidt vand. Så kan du nemt fjerne skidtet med en børste.

Brug det også i kattebakken

Hvis du har en kat i hjemmet, så er du garanteret bekendt med den genkendelige lugt fra kattebakken. Men hvis du putter natron i kattebakken, hver gang du skifter grus, så kan det opsamle lugten. På denne måde slipper du for lugtgener i hele huset.