Tip: Derfor skal du vælge økologisk børnetøj

Når du er ude og shoppe tøj til de mindste, er mulighederne mange. Både farvemæssigt, kvalitetsmæssigt og produktionsmæssigt. For nogen er det vigtigt at vide, hvad tøjet består af, og for andre er det af mindre betydning. Men hvis du er nysgerrig på, hvorfor du med fordel kan investere i økologisk børnetøj til de mindste, er det en god idé at læse med her.

 

Tænk over hvad kroppen er i kontakt med

Økologi har for alvor vundet indpas hos danskerne, og i takt med interessen er udbuddet også blevet større. De fleste forbinder måske økologi med fødevarer, og det er måske også det, der er nemmest at forholde sig til. Mange mennesker kan efterhånden forholde sig til, at det er vigtigt, at tænke over brugen af sprøjtemidler, når det kommer til den mad, vi putter i munden. Men det giver faktisk rigtig god mening også at tænke økologi, når du vælger tøj – og i særdeleshed til dit barn. Huden er i direkte kontakt med tøjet hver dag, og derfor skal vi tænke over, hvad vores tøj er lavet af.

 

Bæredygtighed

Når du vælger at købe økologisk, er det ikke kun en fordel for dig selv men i den grad også for miljøet. At vælge økologi viser, at du tager ansvar for dine handlinger og dine køb. Det viser samtidig, at du støtter de produktionsforhold, som de medarbejdere, der arbejder i tekstilbranchen, lever under. Samtidig tager du ansvar for miljøet og dets udvikling og støtter op om bæredygtighed.

 

Økonomisk perspektiv

Når du hører ordet økologi, tænker du måske automatisk, at det betyder, at du skal betale mere for dine produkter. Selvom det ville være dejligt, hvis det ikke var tilfældet, er det faktisk oftest rigtigt. Du skal som hovedregel betale mere for de økologiske varer, men det er prisen for at passe på dine guldklumper og sikre dig, at deres hud ikke er i kontakt med skadelige kemikalier.