Sådan passer du på dig selv, når du har børn

At have børn er drømmen for mange kvinder og mænd. Det er dog ikke altid den drøm, man havde set for sig. Man elsker sine børn, og dog kan man bruge ubegrænset meget tid, og man ender nogle gange med at glemme sig selv, så man også bliver stresset. Til sidst vil dette også gå ud over børnene. Uanset om man er mor eller far, er det stressende at have børn, og det er derfor vigtigt også at passe på sig selv og sit eget helbred, så man også kan yde sit bedste.

Hold nogle fridage

Nogle gange har man bare brug for en fridag fra sine børn. Dette kunne f.eks. være en ting man indførte; hver anden uge, hver måned, eller det man synes passer bedst. Dette kan hjælpe med at holde stressniveauet lavt. Man kan hyre en barnepige, eller få et familiemedlem til at hjælpe med pasningen af børnene. Det kan altså godt lade sig gøre, at få et mere stressfrit liv, ved bare at slukke for larmen i et par timer hver anden uge eller lignende.

At forkæle sig selv er naturligt

En fridag kan altid være en dejlig ting at have. Det er dog også nogle gange trættende altid at købe til sine børn, selvom det er en selvfølge. Det kan f.eks. være, at man har lyst til noget lækkert tøj til kvinder, hvis man knokler hårdt for at yde sit bedste som mor. Engang imellem er det naturligt at ville forkæle sig selv med noget, og dette er ikke noget man skal se som noget skamfuldt eller unormalt. Der er altså mange, der ender med at forkæle sig selv efter en stressende tid. Det kan også godt være, at du gør det til en shopping-dag med dine børn og venner, så du kan slå to fluer med ét smæk.