Sådan giver du dit hus en kærlig hånd

Står du og har købt et lidt ældre hus, som godt kunne trænge til en kærlig opfriskning? Det behøver slet ikke at være sindssygt dyrt og besværligt. Med nogle enkelte steps, kan man hurtigt gøre nogle kæmpe fremskridt i huset. Det kan også være, at du ikke lige er flyttet, men bare ønsker at give din nuværende bolig nogle nye rammer. 

Hvis uheldet er ude 

Er du så uheldig, at du midt i renoveringen af dit hus, støder på en skade? Lugter der ikke som der burde, eller er der fugtskader på badeværelset? Få det klaret med det samme inden du går i gang med alt det andet. Du behøver dog ikke klare det selv, for det kan være både svært og uoverskueligt, hvis man ikke aner, hvor man skal starte. Ring derfor til din lokale skadeservice, som kan hjælpe dig med problemerne. De svarer altid hurtigt, og kan være hos dig inden for 1 time, så du ikke skal vente i unødvendig lang tid. 

Maling er et must 

Hvis man er flyttet ind i et ældre hus, eller vil opfriske sin egen bolig, så er maling et kæmpe must. Nymalede vægge og lofter kan gøre så stor en forskel, at man slet ikke forstår det. Det kan godt være, at væggene og lofterne ser hvide ud lige nu, men mal dem og se en kæmpe forandring. Det vil lysne rummene så enormt meget op, og det vil skabe helt rene linjer for et nye eller opfrisket hjem. Man behøver naturligvis ikke kun male i hvid. Man kan udvælge en væg i soveværelset eller stuen, som skal være en anden farve. Det vil skabe hygge og dynamik til rummet.

Tænk ud af boksen 

Hvis man gerne vil spare nogle penge, så er man nødt til at være kreativ. Står man med et køkken, som bare duer til formålet, men som bare har fået et lidt trist look, så er det ikke nødvendigt at købe helt nyt køkken. Med nogle få trin, så kan du gøre køkkenet til et helt nyt køkken alligevel. 

Mal lågerne. Ved at male alle låger, når man allerede et godt stykke. Det kan hurtigt få det til at se helt nyt ud. 

Skift grebene ud. Noget som også kan gøre en kæmpe forskel er, hvis man skifter alle greb ud. Man kunne evt. have de samme greb på både badeværelse og køkken. 

Vælg et farvetema. Hvis man vælger et farvetema for detaljerne i sit køkken, så vil det pludselig komme til at virke enormt gennemtænkt. Det kunne være blå, som gik igen i malerier, vaser og lysestager. 

Opfrisk alle gulve 

Hvad end der er trægulve, tæpper eller andet, så opfrisk husets gulve. Trægulve kan slippes ned og enten males eller få noget olie. Det vil give et helt nyt look uanset hvad. Gulvtæpper kan udskiftes eller renses med en tæpperenser. Hvis man ordner vægge, gulve, lofter og køkken, så burde man have nogle virkelig gode rammer for at indrette sit helt nye hus.