Sådan finder du den rette eksemcreme til din baby

Eksem i huden kan for alle være generende, irriterende og i nogle tilfælde også give anledning til smerter. Det er for børn og voksne forholdsvis let at formidle, men det som baby er en smule sværere at få formidlet dette, hvorfor man som forælder skal være meget opmærksom på eksemer, tør hud og lignende i barnets første levemåneder. Her kan babyen eksempelvis give udtryk for irritationen ved gråd, usædvanlige bevægelser og lignende, men de fleste eksemer vil være til at få øje på, da de giver plamager, pletter, misfarvninger osv. på huden.

Vær opmærksom på de forskellige cremers effekter

Det er også vigtigt, at man som forælder er ansvarlig og får udvalgt en god eksemcreme til sit barn, hvilket i sig selv kan være udfordrende i det aldeles store udvalg, der er. Det kan eksempelvis være en fordel, at man har øje for cremens indhold, hvilken altid vil være oplyst på emballagen og i produktbeskrivelsen, såfremt man handler online. Det kan eksempelvis være, at en creme består af blandt andet paraffin, glycerin, vand, sodium og lignende. Sådanne ingredienser er det især vigtigt at have øje for, hvis man ved, at babyen er allergisk over for en given ingrediens. Ved langt de fleste produkter vil der også være oplyst forholdsregler og en grundig anvisning, således man derigennem også kan få valgt den rette creme til babyen – bliv klogere og find et udvalg her.

Anvisningen varierer alt efter type af creme

Man kan også til dels vælge creme ud fra anvisningen, der vil variere, alt efter hvilken variant man vælger. Nogle cremer fås i en bøtte, beholder eller lignende, hvor man skal benytte sig af en ske eller en spatel til at få creme ud, således man ikke forurener det tilbageværende creme med sine fingre. I et sådant tilfælde skal man påføre cremen på kroppen fra skeen, hvorefter den skal masseres ud på huden. Det er også muligt at få beholdere, dispensere eller lignende, som skal benyttes på samme måde som solcreme.