Økonomi og penge er to ting der hænger sammen

Det er blevet nemmere at låne penge end det har været tidligere – og bankerne har ikke længere monopol på at låne penge ud.

Mange syntes det er besværligt at skulle afse tid til et møde i banken, deres åbningstider ligger mens man selv er på arbejde, så skal man have et møde skal man klare det på en fridag.

Nogle bryder sig måske heller ikke om at skulle side i et åbent lokale, mens mange andre kan høre at man vil låne penge til en ny bil, et stereoanlæg eller noget andet – det kan føles som en meget privat ting at skulle bede om et lån.

De sidste 10 år har alternative måde at låne penge på set dagens lys – noget af det første var de såkaldte \”Kvik lån\”, hvor man i en forretning udfyldte en låneansøgning, viste noget ID og ventede ved faxen sammen med den venlige ekspedient på at få svar på låneansøgningen.

De sidste par år er det gået stærkt og efter vi har fået Internettet er der åbnet mange muligheder – også for at låne penge online.

Nu kan man side derhjemme eller i frokostpausen på jobbet og søge om et lån til alt lige fra en ny bil til en bryllupsrejse – man kan med andre ord låne til alt mellem himmel og jord, uden at man behøver at møde op eller sende en masse papirer frem og tilbage.

Svaret får man endda i nogle tilfælde så snart man har udfyldt det sidste felt i formularen – eller i hvert fald en \”forhåndsgodkendelse\” – så hvis de ting man har oplyst holder stik, er man altså godt på vej til at låne penge online.

Det kan altid diskuteres om det nu er en god eller dårlig ting at man så hurtigt kan optage et lån, nogle vil måske mene at det kan frist svage sjæle at de hurtigt – og forholdsvist anonymt kan låne penge uden at nogen spørger hvad de skal bruges til. Svage sjæle kan måske også fristes over evne og forsøge at låne penge flere steder – eller få et \”Ja\” hvor en bank ville have sagt nej.

Selvom det er hurtigt og nemt at låne online, betyder det ikke altid at det er det også er det billigste.

Forbrugerne er med tiden blevet opdraget til at man sparer ved at handle på nettet og man køber alt fra rejser til hårde hvidevarer.

Men med lån og finansierings ordninger er der god fornuft i at se sig om – det man skal holde øje med er ÅOP – Årlige Omkostninger i Procent.

Det er bestemt ved lov at ÅOP skal opgives, for at forbrugerne har nemmere ved at gennemskue de reelle omkostninger pr. år.

Ligesom på almindelige lånedokumenter er det imidlertid også på nettet muligt at \”skrive med småt\”, så sørg for at finde ÅOP inden du beslutter dig.

Det gode ved Internet er imidlertid at det er hurtigere og nemmere at sammenligne tilbud – og så på at låne penge online. Så brug tiden konstruktivt og besøg nogle forskellige udbydere før du beslutter dig hvor du vil låne penge.

Hav også i tankerne at du ved at samle f.eks. billån, boliglån og sms lån har mere at \”handle med\” hos din almindelige bank, så hvis du tager et møde med dem ofte kan opnå en samlerabat.

Du skal også overveje hvad du skal bruge pengene til og hvor længe – mindre ting kan ofte med fordel anskaffes ved hjælp af en kassekredit og så kan du selv bestemme hvor hurtigt pengene skal tilbagebetales.