Mode til de mindste

Tøj og sko til børn kan sagtens være moderigtigt. Faktisk er der både modeshows og designere, der dyrker børnemoden på linje med moden til de voksne. Elsker du smukke klæder og sko, vil du sikkert også gerne klæde dit barn i noget, som er lækkert. Herunder får du en kort guide til, hvad der er på mode i denne sæson.

Fodtøj

Fødderne spiller en betydningsfuld rolle for sundheden. Fødderne er fundamentet for kroppens holdning, og skader og skævheder i kroppen er ofte et udtryk for forkert belastning af fødderne. Det kan derfor godt betale sig at sørge for sundt fodtøj til børnene allerede fra begyndelsen. Flere og flere producerer lækre børnesko i bæredygtigt materiale. Samtidig fokuseres der på en god pasform, som støtter de små børnefødder mest hensigtsmæssigt. Vælg bæredygtige og moderigtige sko til piger og drenge.

Tøj og materialer

Også børnetøjet bærer præg af bæredygtighed og kvalitet. Børn skal kunne lege og bevæge sig i tøjet, uden at det bliver ubehageligt at have på. Desuden er det øgede fokus på miljø og grønne løsninger blevet vigtigt for mange designere og producenter af børnetøj. Du bærer dit tøj direkte mod huden, og det samme gør dine børn. Det kan derfor være betryggende at vælge økologiske stoffer, fordi du sikrer dig, at ingen skadelig kemi finder vej fra stoffet og ind til den sarte barnehud. Materialer, som ofte anvendes, er eksempelvis bomuld, hør og uld. Det er naturlige materialer, som ikke irriterer kroppen. Uld kan dog for nogle børn være problematisk, idet de føler kløe og ubehag, når materialet bæres tæt mod huden.

Farver

Naturfarver såsom brun, råhvid og grå er populære farver til de mindste. Mere markante farver er dog ikke ude af billedet, og der findes heldigvis også et væld af farverigt og skørt børnetøj med mønstre, striber, prikker og figurer. Ofte i god og miljøvenlig kvalitet.