Leasing af biler

Har du som mange andre brug for en bil, men har ikke økonomien til det? Det kan være svært at få pengene til at løbe rundt, hvis man i forvejen har mange udgifter, og en bil er en større en af slagsen. Men hvis du ønsker at bruge en bil i en begrænset periode, kan leasing måske betale sig. Leasing er nemt og kan spare dig for en masse penge og besvær.

Kort om at lease bil

Leasing i sig selv er leje af en bil, som en anden ejer. Det vil sige at du har ret til at bruge bilen, men det er ikke dig, der reelt ejer den. Det gør firmaet, der lejer den ud til dig. Måden det fungerer på er som udgangspunkt, at et firma har en bestemt bil, hvor der hører en abonnementspakke med. Den pakke indeholder et antal kilometer, du maksimalt må køre over en aftalt periode.
Det er muligt at købe en forsikring, hvor det faktisk er udlejer, der står med ansvaret, hvis der er fejl på bilen, eller den skal til reparation. Det kommer dog an på hvad fejlen er og om den er selvforskyldt.

Privatleasing eller releasing

Den mest almindelige form for leasing er privatleasing. I privatleasing lejer du bilen i en tidligere omtalt pakke. Standarden for en pakke er 45000 kilometer på tre år, og hvis du ikke har brug for bilen længere, kan aftalen opsiges efter ca. et år. Husk at finde en udlejer, der betaler ubrugte kilometer tilbage, hvis du ønsker denne løsning. Hvis du kører over det aftalte antal kilometer, skal du dog betale for disse.
Så hvis du vil have en bil i en begrænset periode, er det ikke altid en god idé at købe en bil. Der kan spares mange penge på at leje den i stedet.