Lakering af døre – med garanteret succes

I Danmark spiller boligindretning en stor rolle. Hvad end vi bor til leje, er husejere eller ejer en lejlighed i byen, taler vi ofte om personlig indretningsstil.

Vi vil gerne gøre hjemmet til vores eget – faktisk så meget at danskerne hører til blandt de folkefærd, der bruger flest penge på boligindretning.

Ofte indretter vi os med et arsenal af flotte møbler og dyrt inventar, men særligt de originale indretningsideer kendetegner en hjem med god og sikker stil.

En spændende og unik måde at indrette på er ved lakering af døre.

Maling af døre – DIY

Vælger du at lakere dine egne døre, kan du gøre det med relativt få midler, om end totalpris og tidsforbrug løber op, hvis ikke du har et basisforråd af udstyr og erfaring fra lignende projekter.

Det første du skal gøre er naturligvis at pille døren af dens hængsler og skrue dem af, så du kun har træmaterialet. Hængslerne kan naturligvis også males – evt. i flotte kontrastfarver. Når hængsler er pillet af, skal du også fjerne håndtaget.

Hernæst skal døren slibes. Vask evt. døren af inden, og slib den så med sandpapir, der efterlader en rug overflade.  Tør døren efter for støv og skidt, når den er slebet ned.

Før du anvender den rigtige maling, skal døren have et lag grundmaling. Dette giver et flottere finish, når den rigtige maling påføres. Vi anbefaler desuden, at du sliber efter igen, når grundmalingen er tør. Dette kan fjerne ujævnheder og giver et flottere resultat. Husk igen at tørre efter for at fjerne støv fra slibningen.

Afslutningsvis er der blot tilbage at male døren i den ønskede farve, lade den tørre og montere den igen. Din bolig har nu fået flot nyt liv i form af en fin dør i flot nuance.

Den professionelle løsning

Alternativet til at lakere dine døre selv er at bestille arbejdet færdigt. Mange virksomheder er specialiserede i at male og lakere døre, og gør det til en god pris. Fordelen er, at du ikke skal investere i grunder, maling m.m. og bruge din egen tid. Desuden er du garanteret et flot og professionelt resultat, som vil syne fantastisk i hjemmet.

Din rolle, når du vil have lakeret døren professionelt, er blot at afmontere den og sende den til virksomheden. Virksomheden har et helt andet blik på døren, og spartler typisk ujævne områder og udbedrer skader, inden de maler og sender retur. Mange virksomheder bruger desuden industriel sprøjtelakering, hvilket giver et resultat, der ikke kan opnås i hjemmet.