Kommende Huawei dyrere end iPhone X

Kommende Huawei

Der havde længe gået rygter om, den kommende iPhone X ville blive en dyr sag der kunne runde 1000 dollars som den første iPhone nogensinde. Rygterne talte i som så mange andre tilfælde sandt, og den kommende supermodel iPhone X bliver rekorddyr og kommer til at runde de magsike 1000 dollars i USA, mens man her i landet må punge ud med mere end 10.000 kroner, hvis man til have fingre i den kommende Apple flagskib.

Huawei vil også lege med

Der er uden tvivl mange der vil mene, at Apple kun kan sætte dette prisskilt fordi de netop er Apple, og har så mange dedikerede brugere, der ikke nødvendigvis kigger på prisskiltet som det første.

Kinesiske Huawei der for nyligt overtog pladsen som verdens andenstørste smartphone producent fra netop Apple (Samsung er stadig størst), lader dog ikke til at tvivle på deres produkter. Skal man tro på de seneste rygter omkring den kinesiske gigants kommende topmodel Mate 10, så bliver den nemlig ikke bare dyr – den bliver rigtig dyr.

Det er endnu ikke blevet bekræftet, men rygterne siger altså, at prisskiltet kommer til at ligge på omkring 1.138 dollars, hvilket er dyrere end den billigtse iPhone X. Vælger man iPhone X med 256 GB hukommelse, kommer prisen dog op på 1.149 dollars, og vil stadig være en my dyrere.

Det forventes at Huawei annoncerer Mate 10 og Mate 10 Pro i midten af oktober, og indtil da er der altså tale om spekulationer omkring priserne.

Der er nok ikke den store tvivl om, at Apples brand godt kan sælge en smartphone til 10.000 kroner, hvorvidt Huaweis brand er stærkt nok til det samme, vil nok være mere tvivlsomt, og det kan nok bedst beskrives som et ønske fra den kinesiske gigant om at spille lidt med musklerne i forhold til Apple.

Smartphones bliver dyrere og dyrere

En anden realitet er også bare, at i takt med at vores smartphones kan mere og mere og hele tiden bliver hurtigere, tyndere, lettere og bedre, bliver de også dyrere at producere. Smartphones er som små computere, og at prisen på dem derfor er højere end på almindelige bærbare computere, er en naturlig konsekvens.

Vi skal altså også nok bare til at acceptere, at hvis vi hele tiden vil have vores smartphones bliver bedre, så bliver de også dyrere.