Kan jeg selv lægge nyt tag?

Et hus skal naturligvis vedligeholdes. Det er derfor vi støvsuger stuen fra tid til anden, får facaden spulet og får taget et ekstra godt kig på loftsbjælkerne. For de flestes vedkommende, er det dog også cirka det, som det bliver til, når det kommer til vedligehold. Det er nemlig de færreste, der egentlig tør give sig i kast med nogle af de lidt mere håndværkeragtige tjanser, der trods alt også skal til, når man skal vedligeholde et hus. Det er ærgerligt. Ofte kan man nemlig sagtens selv varetage rigtig mange af de opgaver, selv om man kaster sig en smule uden for sin egen komfort zone i processen.

Køb og monter selv zink profiler

Det er ikke mindst tilfældet i disse dage, hvor man kan finde utallige guides på nettet til, hvordan man gør både det ene og det andet. Har du et par stykker værktøj og en smule tålmodighed, kan du altså sagtens gøre det selv, og så sparer du dig selv for en masse penge. Har du mod på det, kan du endda begynde at renovere tag. Selve det at læge tag bør du nok lade de professionelle om, men der er mange ting, som du også selv kan gøre. Det er for eksempel tilfældet, hvis du skal have tagrender, dryp eller andet tilføjet på taget.

Det kræver nemlig bare, at du køber et par såkaldte zink profiler, som du kan finde masser af online på fx Zinkshoppen.dk hvor du kan finde alt i metalprofiler, som du derefter fastgør på taget. Vær dog sikker på, at det er zinkprofiler i de rigtige størrelser og udseende, du får købt dig. Zink profiler findes nemlig først og fremmest i op til flere forskellige farver. Derudover findes de i både blanke og forpatinerede udgaver. Det er altså endnu en ting, du sagtens selv kan varetage på huset.