Indret køkkenet på en praktisk måde

Køkkenet er for de fleste en vigtig del af hverdagen. Det er derfor dejligt, når køkkenudstyret er i orden og indretningen er praktisk til at lave mad. Køkkenet er nemlig både samlingspunkt for nemme hverdagsretter og store, ekstravagante festmåltider. De fleste tænker ofte på farver, materialer og stil, når de indretter et køkken. Men det er måske på bekostning af køkkenets praktiske funktioner.

5 tips til praktisk indretning

  1. Hav flere arbejdspladser. Det er vigtigt at have mange arbejdspladser i køkkenet, så madlavningen bliver nemmere. De typiske steder for arbejdssteder er vedvasken, ved komfueret og ved køkkenbordet. De tre arbejdspladser giver mulighed for en god arbejdsstruktur i køkkenet, da man således kan lave en tilberedningsplads, en opvaskeplads og en kogeplads.
  2. Er du typen, der elsker at afprøve nyt køkkenudstyr og maskiner? Eller måske elsker du at samle på forskellige typer service, som fylder meget. I så fald er det vigtigt at have rigeligt med opbevaring i form af køkkenskabe og skuffer. Derefter er det også vigtigt at tænke over, hvilket udstyr, du bruger mest. På denne måde kan du prioritere at have de mest anvendte maskiner et sted, hvor de er let tilgængelige.
  3. Vær omhyggelig med placeringen af stikkontakter. De fleste køkkenmaskiner kan fint pakkes sammen og opbevares i køkkenskabet. Men noget udstyr vil du måske gerne have til at stå fremme hele tiden. Derfor er det smart at have rigeligt med stikkontakter på steder, hvor der er rigeligt bordplads. På denne måde kan du have kaffemaskinen, brødristeren og andet lettilgængeligt.
  4. Tænk strategisk i forhold til skuffer. Det er smartest at have de mest anvendte redskaber et andet sted, end hvor man for eksempel står og snitter grøntsager. På denne måde undgår man at skulle flytte sig fra hinanden hele tiden.
  5. Et praktisk køleskab er essentielt. Det er altid mest praktisk med meget plads. Det samme gælder for køleskabet. Du kan eventuelt anskaffe dig et amerikaner køleskab, der er kendt for at være stort og have meget plads på hylderne. Du kan læse mere om test af amerikaner køleskabe her.

Benyt dig af eksperter

Er du blevet inspireret til at lave køkkenet om eller indrette det anderledes, så er det er en god idé at spørge sig til råds hos fagpersoner. På denne måde er du sikret, at resultatet bliver lige præcis, som du ønsker det.