Hvilke tilskud kan du få, når du efterisolerer?

Det kan give rigtig god mening at efterisolere din bolig, især hvis den er af ældre årgang. Huse der er bygger før 1985 kan altid efterisoleres, og der er mange penge at hente på varmeregningen.

Når du efterisolerer din bolig kan du få nogle forskellige tilskud. Du kan få et håndværkerfradrag, som beregnes ud fra arbejdslønnen som isoleringsfirmaet fakturerer dig. Herudover kan du også få et statstilskud.

Håndværkerfradraget giver dig mulighed for at fratrække 33% af arbejdslønnen på din skattebillet. Statstilskuddet udbetales som et engangstilbud er beregnes udfra hvor mange kWh pr. år du sparer. For hver kWh du sparer får du 0,375 kr.

Et regnestykke for et hus på 120 m2 hvor der bliver foretaget en hulmursisolering vil se således ud.

 

Prisen på hulmursisolering vil ca. være                                              10.000 kr.

Tilskuddet fra staten vil være ca. (4750kWh x 0.375kr)                     1.781 kr.

Håndværkerfradraget (33% af arbejdslønnen)                                   1.300 kr

 

Din samlede udgift til en hulmursisolering vil derfor lande på           6.919 kr.

Hvornår kan du hulmursisolere din bolig?

Man ser typisk på ældre huse at hulmuren enten er tom eller at den isolering der er anvendt, er faldet sammen. Det kan være svært selv at vurdere om din bolig kan hulmursisoleres. Men har du meget kolde rum som du har svært ved at varme op kan det være et godt tegn. Du kan altid kontakte et isoleringsfirma og bede dem komme ud og tjekke din hulmursisolering.

Hvornår kan du loftisolere?

En loftisolering kræver at du bor i et 1 plans hus med et uudnyttet loftsrum. Det vil typisk være et parcelhus fra 70’erne der ser således ud. Loftsrummet vil typisk have en gangbro og være isoleret med isoleringsbatts. Der vil som regel være lidt isolering på loftsrummet. Imellem 100 – 150 mm batts er meget typisk. Tag en tommestok med op på loftet om mål isoleringstykkelsen. Har du mindre end 200 mm isolering kan du med fordel få fyldt ekstra isolering på loftet.