Hold fri, når du har fri

Det er overvejende en fordel at være glad for sit arbejde, hvis man vel at mærke kan finde ud af at holde fri, når man har fri.

Der er mange mennesker, som ikke kan sætte sig ind i, hvorfor man ikke kan slippe sit arbejde, når man har fri, men det er faktisk et reelt problem for mange danskere. Her kan der tales om såkaldte arbejdsnarkomaner, som har en stor trang til at arbejde.

Artiklen er skrevet til både studerende, lønmodtagere og selvstændige erhvervsdrivende.

Drop frygten for at blive arbejdsløs

 

Det er et faktum, at arbejdsløshedsprocenten er meget lav, men på trods af det frygter mange danskere for deres job. Du kan ikke forvente at beholde dit job resten af livet, men der er som hovedregel ingen grund til at frygte, at man lige pludselig bliver fyret.

Er du oprigtig bange for at blive ledig, så meld dig ind i en a-kasse og slip nogle af dine bekymringer. Du kan ikke reducere din risiko for at blive arbejdsløs ved at tegne et medlemskab, men du kan til gengæld sikre dig en indkomst, hvis du mister dit job. Leder du efter en troværdig og serviceminded a-kasse, så besøg hjemmesiden her.

Sluk din smartphone

 

Modtager du jævnligt arbejdsrelaterede telefonopkald, når du har fri, så bør du slukke din smartphone. Det er nemmere sagt end gjort at slukke sin smartphone og lægge den fra sig, men gør da et helhjertet forsøg. Det er ikke sikkert, at din arbejdsgiver bryder sig om idéen om en slukket smartphone, men du skal jo have lov til at holde fri.

Vil du gerne slippe for at besvare opkald, men kan du ikke undvære din smartphone, så sæt den på flytilstand og opret forbindelse til hjemmets internet. Således kan du surfe på nettet uden at blive forstyrret af kollegaer og kunder.

Gør noget godt for dig selv

 

Der er ingen, som tvivler på, at du elsker dit arbejde, men livet kan ikke kun handle om karriere og arbejde. Der skal også være plads til afslapning, forkælelse og oplevelser, så man rent faktisk føler, at man lever og ikke blot befinder sig i en uendelig stor boble fyldt med arbejde og sure pligter.

Bestil en charterrejse, få lavet negle hos den lokale klinik, få en komplet kropsmassage eller shop nyt tøj til garderoben. Det gælder om at bruge sin fritid med fornuft, især hvis man bruger de fleste af sine vågne timer på sin arbejdsplads. Du lever kun én gang, så nyd den tid, du har.