Har du tegnet dine forsikringer?

Som husejer skal der tegnes forsikringer, der kan dække dit hus, hvis der skulle opstå en skade, tyveri eller hærværk. Dog er det individuelt fra husejer til husejer, hvilke forsikringer man har behov for at tegne. Der findes nemlig forsikringer til lidt af hvert. Forsikringer, der kan være behov for at tegne kan eksempelvis være husforsikring, indboforsikring, ejerskifteforsikring, ombygningsforsikring, familieforsikring osv. Læs mere på siden her og bliv klogere på de mest almindelig forsikringer, man tegner som husejer.

 

Husforsikringen

Det er altid fornuftigt at tegne en husforsikring. Den dækker som udgangspunkt alt det, der bliver i bygningen, hvis du vender huset på hovedet – med andre ord; alt det, der er fastmonteret i huset. Husforsikringen dækker desuden skader ved brand samt storm- og vandskader på huset. Udover grunddækningen – som er forskellig fra selskab til selskab – kan du tegne tillægsforsikringer. Det kan eksempelvis være, at du vil have skader på glas dækket. Hvis du døjer med svampe og råd i din bolig, skal du også tegne det som tillæg til forsikringen.

 

Indboforsikringen

Denne dækker alt det, der er inde i boligen. Det kaldes også familieforsikringen, som dækker alt fra møbler til tøj, computere og cykler. Forsikringen dækker ved brandskader samt vandskader og tyveri. Hvis du har el-cykler eller dyre racercykler, kan det anbefales at tegne en tillægsforsikring, da grunddækningen oftest kun dækker til et hvis beløb. Hvis din bagage går tabt på rejsen, dækker indboforsikringen også dette.

 

Ejerskifteforsikringen

Denne forsikring skal forsikre køberen af et hus mod mangler og eventuelle fejl i huset. Desuden fritager forsikringen at sælger for del af et 10-årige ansvar, som sælger ellers vil have.

 

Entrepriseforsikringen

Såfremt du bygger om, har du mulighed for at tegne en entrepriseforsikring. Du tegner forsikringen for et kortvarig periode – typisk et år – og er dækkende for tyveri af byggematerialer samt skader på boligen under ombygningen. Kort sagt dækker denne forsikring skader på huset, som husforsikringen ikke dækker. Såfremt en håndværker udfører arbejdet, skal han selv være dækket af en forsikring.

 

Hvis du selv bygger på din nye bolig eller renoverer den gamle, anbefales det, at du tegner en ulykkesforsikring. Hermed er du forsikret, hvis du skulle komme til skade. Du kan blive klogere på ulykkesforsikringer via dette link. Husk at læs alt det med småt, da forsikringsselskaber oftest kan snyde dig, hvis du ikke er opmærksom.