Gulvguide: Sådan reparerer du et stengulv

Der findes forskellige former for stengulve – marmorgulv, betongulv, terrazzogulv osv. Det kræver vedligeholdelse og behandling at bevare et pænt stengulv, men er uheldet sket, og har dit gulv fået revner eller ujævnheder på overfladen, bør du læse med her og blive klogere på, hvordan du kommer det til undsætning.

Er man handyman med et professionelt gulvværktøj, kan man, hvis man tør, selv kaste sig ud i opgaven. Der findes også forskellige gulvfirmaer, der kommer ud og hjælper med at forvandle brugsfejlene ved dit gulv, så det bliver flot og indbydende igen. Jyskgulv.dk er eksperter i renovering af stengulve, og du slipper for tanken om store maskiner og den rette behandling. De kommer med glæde ud og ser nærmere på dit gulv med den helt rette kompetence.

Reparation af marmor stengulv

Marmor har, med sit unikke og smukke udtryk, let ved at tage imod skrammer og hverdagssnavs, men du har mulighed for selv at pudse et marmorgulv op, så det ser ud som næsten nyt.

  1. Start med at få fat på en excentersliber med sandpapir korn 80 eller 100, og slib da hele overfladen. Herved opnår du en hurtig, men effektiv og grov slibning, der fjerner de værste ridser.
  2. Kom derefter ud i kanterne af gulvet med en slibeklods af gummi med dertil fast slibepapir.
  3. Fjern støvrester med en opvredet klud og slib igen – denne gang med korn 120.
  4. Til sidst tørres gulvet over endnu en gang og slibes for sidste gang med korn 240. Husk at gøre det samme ude i kanterne.
  5. For at opnå det bedste resultat, skal overfladen pudses med vådslibepapir, der har kornstørrelse 400, for derefter at tørre støvresterne over med en klud og slibe endnu en gang med korn 600.
  6. Ønsker du en ultra fin overflade, kan du pudse over med en kornstørrelse 1000.
  7. For beskyttelse skal du, efter du har vasket gulvet grundigt, og det er tørret helt igennem, give dit marmorgulv en politur behandling beregnet til sten.
    Få hjælp til at finde det rette produkt ved dit lokale byggemarked.

Fordele ved at vælge et stengulv

Skifergulv
Der findes to slags skifergulv – blød lerskifer og hård kvartskifer. Den bløde slags bruges oftest indenfor, hvor den hårde anvendes udenfor, som kan modstå vind og vejr.
Skifer anvendes typisk i køkkener og vådrum, da det er mest oplagt med sine ru overflade.
Fordele ved et skifergulv er dens modstandsevne, takket være dens struktur. Den kan klare lidt forskelligt, og er netop en fordel at ligge i rum, hvor det bliver udsat for en del fx entre, bryggers og køkken-alrum.

Terrazzogulv
Knust marmor blandet med betonmasse er hvad terrazzo er lavet af, og er et billigt gulvmateriale, der er yderst velegnet til vådrum.

Dens fordele udgør mangfoldigheden af farver og mønstre, så man bedre kan tilpasse rummets indretning og øvrige farvenuancer og dekoration. En stor fordel er også den høje modstandsevne over for ridser og snavs.

Marmorgulv
Fra store marmorgulvfliser til helt små mosaikstifter, er det muligt at indrette ethvert rum i boligen med et marmorgulv. Ikke kun i vådrum er det velegnet til, men i et hvilket som helst rum i hjemmet.
Dens fordele brænder igennem med sine mange farvenuancer, hvor marmor både kan findes i de kølige og grålige farver, til de mere farverige toner af grøn, pink og rød. Det gør det let at tilpasse til resten af rummets arkitektur.