Gode idéer til gør-det-selv fester

Hvad gør festen god? Er det maden, stemningen, et tema eller kombinationen af en masse forskellige elementer? Vi forsøger at give svaret på, hvordan du holder en god fest.

Hvem er festen for?

Når du holder din fest, skal du først og fremmest tænke på gæstelisten. Er det en fest, du holder for dig selv, er det en anledning til at give venner og familie noget tilbage, fordi de altid er der for dig, er det en fest, der markerer et formelt jubilæum eller er det en uhøjtidelig sammenkomst for festens skyld alene? Tænk over din gæsteliste som det første, så får du et meget bedre billede af, hvordan resten af forberedelserne skal håndteres.

Hvor holder du festen?

Når du har gæstelisten på plads, ved du, hvor mange personer, du skal forvente til din fest. Herpå skal du finde selve stedet for festen.

Sørg for at det aldrig er stedet, der dikterer, hvor mange du kan invitere med. Lad det altid være førsteprioritet at lave en gæsteliste, så du ikke må sortere personer fra allerede fra starten af på grund af pladsmangel.

Med gæstelisten på plads skal du finde et godt sted. Festen kan være på et fornemt hotel, i et forsamlingshus, i egen stue eller i et festtelt afhængigt af de personer, der skal med.

Booker du et hotel, klarer andre det hele for dig, mens en fest i forsamlingshuset stiller større krav til selvhåndtering. Festen i hjemmet eller i haveteltet kræver også planlægning – her skal du f.eks. tænke på teltudlejning, booking af service, personale til servering, catering etc.

Det bedste du kan gøre, er at træffe en beslutning om, hvor festen skal holdes og så lave en tjekliste, du kan følge.

Husk at lidt wow-effekt kan gøre en stor forskel for den måde, hvorpå dine gæster ser og husker din fest. Det er værd at tænke over, når du finder din lokation.

Til bords med ligemænd

Mange begår den klassiske fejl at forsøge at sætte de højtråbende til bords med de lavmælte. Det er dog ikke den rette måde at gøre det på. Sæt i stedet de højtråbende ved siden af hinanden, så de kan få et brag af en fest. Det betyder nemlig ikke, de mere lavmælte ikke får en god aften. Faktisk vil de ofte komme mere til udtryk, hvis der ikke sidder en eller et par højtråbende feststemte personer ved deres bord. På denne måde kan de i stedet åbne stille og roligt op. Dermed får alle en sjov aften – på hver deres måde.