Fryseren – brugt hvidevare i hverdagen

Fryseren er sammen med køleskabet en af de hvidevarer, som der bliver brugt mest i hverdagen. Derfor er det også vigtigt, at man gør sig nogle overvejelser, inden man investerer i en ny fryser. Der er generelt tre frysemodeller, som man vælger imellem: kummefryseren, skabsfryseren og fryseskabet. Dog er fryseskabet aktuelt, hvis man også er på udkig efter et nyt køleskab.

For at man finder den helt rette model, bør man overveje frysekapacitet, energiklasse, energiforbrug og øvrige funktioner. Det altafgørende for, om man skal vælge en skabsfryser eller en kummefryser, er pladsen i boligen, krav til tilgængelighed og krav til fryserens energiforbrug. Disse krav og præferencer er individuelle, og der findes derfor ikke noget facit på, hvilken model man bør vælge.

Hvis man stadig synes, at markedet virker uoverskueligt, kan man heldigvis få hjælp til at finde den rette fryser online. Her kan man finde de 10 bedste kummefrysere, som klarer sig bedst i test og får de bedste anmeldelser.

Kummefryseren er blevet populær

Mange danskere vælger kummefryseren, som ofte placeres i husets kælder eller bryggers. Det giver sig selv, at det her bliver lidt mere besværligt at få fat i sine frostvarer, da fryseren ikke er placeret i køkkenet, hvor varerne skal bruges. Til gengæld får man den størst mulige kapacitet og til den lavest mulige pris. Udover det, kan man opbevare større ting i sin kummefryser, og energiforbruger vil være en del lavere end fx en skabsfryser.

Penge at spare

Hvis man er på udkig efter en ny kummefryser, kan man få fleste fordele af at gå efter en model, som er energimærket med A++. Det betyder, at det er den mest energivenlige model. Prisen på en sådan model, er ofte ikke ret meget højere, end prisen på de øvrige miljøvenlige modeller. Her vil man i mange tilfælde kunne tjene prisforskellen ind, gennem en markant lavere elregning på den lange bane.