Fordele ved at vælge en robotplæneklipper

Forstil dig, at du sidder på terrassen og nyder en kold øl, mens din græsplæne bliver slået. Lyder det ikke tiltalende? For at opnå det senarie behøver du ikke at hyre et dyrt havefirma til at klare græsplænen, men i stedet kan du anskaffe dig en robotplæneklipper. Så slipper du for at traske rundt en varm sommerdag og slå græsset. Det er blot en af fordelene ved at anskaffe sig en robotplæneklipper – du kan læse nogle af de andre her:

Spar tid og kræfter

Når først robotplæneklipperen er installeret og forarbejdet med kantledninger er gjort, så kan du bare læne dig tilbage. Din græsplæne vil nemlig bliver slået hver eller hver anden dag, uden at du skal gøre noget. Robotplæneklipperen kører selv ud, og den kører også selv tilbage til ladestationen, når den mangler strøm. Hvis du har græsallergi er det især en god måde at få slået græsset, uden at du behøver være i kontakt med græsset selv.

Billig i drift

Det kan være en forholdsvis stor udgift at købe en robotplæneklipper, men når du først har den, så er den billig i drift – sammenlignet med en motorplæneklipper. Robotplæneklipperen har udgifter til elforbruget, og så skal der skiftes klinger.

Frygt ikke larm

Når nu robotplæneklipperen kører hver eller hver anden dag, så kan man forståeligt nok frygte larmen. Men de fleste modeller af robotplæneklippere er faktisk lydsvage. 

Slip af med ukrudt i plænen

Da robotplæneklipperen ofte slår græsset, hjælper det til, at din græsplæne bliver mere grøn og tæt. Det afklippede græs vil fungere som naturgødning og dermed minimere mængden af mos og ukrudt.

Der er altså mange fordele ved vælge en robotplæneklipper. Dog skal du være opmærksom på, at de fleste robotplæneklippere ikke kan klippe helt tæt på kanterne – så dem slipper du ikke helt for.