Elcykel er kommet for at blive

Før i tiden var elcykler ikke så udbredt, fordi de ikke var ligeså effektive, som de er i dag. De havde heller ikke samme funktioner, da teknologien ikke var så godt udviklet, til at kunne passe på en cykel. Denne teknologi har dog udviklet sig meget, du kan købe en elcykel som kræver kørekort at cykle på, fordi de kan cykle meget hurtigt. Folketinget har også været nødt til at lave en lov, som bestemmer hastighedsgrænsen på elcykler, som er blevet til 25 kilometer(kilde: elcykelinfo.dk) i timen. Elcykler er også faldet meget i pris, fordi de før i tiden kostede rigtigt mange penge, men i dag kan de købes for få penge på tilbud. Alt dette beviser bare at, elcykler ikke bare har været en døgnflue, men de er kommet for at blive på det internationale marked.

Før i tiden

For blot nogle få år siden, var elcykler slet ikke så avanceret som de er i dag, de havde dårligere batterier og mindre kraftfulde motorer. De kostede desuden også rigtig mange penge, hvilket besværliggjorde salget af elcykler, men fordi teknologien er bedre udviklet og de er blevet billigere at producere. Så koster elcykler ikke noget nær, af hvad de engang gjorde at købe, det har gjort at salget af elcykler er steget enormt meget.

Hjælp til den mindre mobile

Elcykler har gjort det meget lettere, for personer som måske har problemer med at gå, eller som har svært ved at komme rundt af sig selv. Eller hvis du har problemer med at få vejret, hvis du hurtigt mister pusten meget hurtigt, fx ved at cykle på en normal cykel. Så er en elcykel det helt rigtige valg, fordi der skal du ikke bruge ligeså meget energi, fordi den hjælper dig med at holde farten og gør turen meget lettere for dig.

Kommet for at blive

I og med at de bliver lettere tilgængelige, i forhold til prisen på elcykler, så har de også snart slået sig fast. At de ikke bare forsvinder med det samme, netop fordi de gør besværlige opgaver lettere, for ældre mennesker der ikke kommer meget udenfor. Fordi delene bliver billigere at producere, så bliver elcykler også billigere at købe, hvilket gør at salget kun stiger hvert år.

Prisen

Priserne kan variere meget, især når man skal købe en ny elcykel, det er muligt at købe en elcykel til langt over 10.000 kr. Men også muligt at købe en på tilbud, hvor den kun koster 3.000 kr. dog er prisen også meget afhængig om producenten af elcyklen hedder batavus, SCO eller Specialized. Dog hænger pris og kvalitet, ofte sammen i de fleste tilfælde, dette gør de også ved produkter som dette.