Det skal du huske, når du starter egen virksomhed

Går du og drømmer om at starte din egen virksomhed, eller har du måske allerede taget beslutningen, men ved ikke præcis, hvad du skal være opmærksom på, inden du starter. Mange er bange for at springe ud i at starte virksomhed, da det kan virke som om man satser mere eller mindre alt. Det er også tit en stor chance at tage, men hvis du sørger for hele tiden at være et skridt foran og forberede dig godt, så er sandsynligheden for succes også større. Du bør ikke kaste dig ud i det, hvis ikke du har lagt en detaljeret plan. Få her et par tips til nogle af de ting, du skal huske på. 

Læg en detaljeret forretningsplan

Noget af det første, du kan og bør begynde på, er en forretningsplan. Det er også noget af det, som ikke kræver en helt masse ressourcer. Det kræver blot et word-dokument eller en blok og kuglepen. En forretningsplan bør bestå af selve din idé og lidt andre ting. Skriv i første omgang din idé ned med så mange detaljer som muligt. Tilføj også en eventuel kostpris og salgspris. Beregn et estimeret resultat og vurder generelt hvorvidt din idé er holdbar eller ej. Har du undersøgt, om der er nogle produkter eller services, som ligner på markedet? Hvordan skiller du dig ud fra dem? Hvad skal din virksomhed hedde? Er der mulighed for patent på din idé? Tag også stilling til hvordan produktet skal markedsføres, da det især har meget at sige. 

Har du brug for et lager? 

Alt afhængig af hvad din virksomhed består af, hvad du sælger og hvor meget du regner med at sælge, så overvej hvorvidt du har brug for et lager. Hvis du ved, at du får brug for et lager, så vær på forkant med det. Det er noget af det, som er godt at have styr på i god tid. Lige pludselig står varerne leveret, og så fylder de måske mere end du havde regnet med. Vær derfor hurtigt ude og få stablet et lager på benene, hvis du ved, at du får brug for det. Overvej dertil om det vil være smartest med pallereoler, gennemløbsreoler, plukkereoler eller andet. Valget af inventar til dit lager afhænger meget af typen af produkt. 

Har du styr på bogholderi?

Selvom bogholderi i de flestes ører kan lyde rigtig kedeligt, så er det trods alt noget af det aller vigtigste at have styr på. Er du inde i regler for årsrapportering, fakturering, skat, moms og bogføring? Hvis du regner med selv at varetage denne post, så sæt dig godt og grundigt ind i tingene, inden du starter. Hvis du ikke ønsker at styre det selv, og du meget hellere vil fokusere på alt det sjove, så få en udefra til det. Hvis du får en person udefra til det, ved du, at det vil blive gjort ordentligt og du vil have mere tid til produktudvikling, markedsføring osv.