Brancher med nogle af de mest succesfulde iværksættere

Danmark er rig på succesfulde iværksættere, der har solgt deres virksomheder for store beløb eller har valgt at drive den mod en fortsat vækst mod nye markeder. Der iværksættere i alle brancher, men nogle for noget mere bevågenhed end andre gør. I denne artikel kigger vi på nogle af de brancher, hvor der går nogle af Danmarks mest succesfulde iværksættere rundt.

Tech

techDanmark har udviklet de første store techvirksomheder, og der er også mange firmaer, hvor der har været en dansk iværksætter med. Her kan blandt andet nævnes Skype. Der har dog også været andre store eventyrer. Nogle af dem er for eksempel Just Eat, Miinto og Jubii, der må betragtes som at være nogle af de større. Mange eksperter spår, at vi inden for den næste årrække vil se en stor techgigant komme ud fra Danmark eller Norden. Skype må nok betragtes som værende en af de største, der er kommet ud af Norden, men der er ingen tvivl om, at det blot er et spørgsmål om tid, før vi ser den næste.

Mad

Hele verden elsker god nordisk mad. Danmark har en lang række dygtige kokke, der gør sit for at sætte Danmark på verdenskortet. En af dem er for eksempel Claus Meyer, der netop har åbnet en stor street hall i New York. Der er også restauranten Noma, der høster stor international anerkendelse. Vi ser også kæder som Joe And the Juice med stor international succes komme ud af Danmark, og det kan vi på mange måder være stolte over.

Mobilselskaber

Mange dygtige danske iværksættere har formået at banke et stort teleselskab på benene for efterfølgende at sælge det for svimlende store millionbeløb til større selskaber. Blandt nogle af dem kan nævnes Onfone, Tellmore og M1. Det er ofte selskaber, der revolutionerer måden hvorpå vi har mobilabonnementer på eller ganske enkelt selskaber, der udbyder rigtig billige telefonabonnement. Det har mange haft succes med, og derfor ser vi også tit nye udbydere på det danske marked.