Alt du skal vide om at indrette dit sorte køkken

Det sorte køkken, er uden tvivl en boligtrend, der er kommet for at blive. Det er også svært at komme uden om, at et sort køkken kan være både elegant og smukt. Men det er dog samtidig en trend, der kan være lidt svær at få til at lykkedes – hvilket kan resultere i et køkken, som man bliver rigtig ked af. Uanset om du allerede har et sort køkken, eller om du skal have nyt køkken og overvejer et sort, så læs med her, hvor der kommer nogle vigtige råd til, hvordan du får et smukt sort køkken, som du vil være stolt af at vise frem.

Pas på lyset

Det er altid en god tommelfingerregel, at man skal passe på med mørke farver i små rum. Sort kan nemlig hurtigt få et rum til at virke både mørkt og småt. Et sort køkken kræver derfor, at dit køkken er rummeligt nok til den mørke farve. Det sorte køkken kommer bedst til udtryk i et stort og lyst køkkenalrum, hvor den sorte farve står i elegant kontrast til sine lyse omgivelser. Det betyder dog ikke, at det er umuligt at få et sort køkken til at lykkedes i mindre rum. Så skal du blot være opmærksom på, at det mørke ikke bliver for dominerende. Det kan du gøre ved at tilsætte lyse kontrastfarver. For eksempel med et lyst gulv og vægge. Men også ved at lade noget af køkkenet være i lysere farver. Det kan være en hvid bordplade, som giver en mere let følelse til køkkenet. Kort sagt; pas godt på lyset, så du ikke ender med et dunkelt køkken, i stedet for det smukke sorte køkken, du drømmer om.

Tænk fremadrettet

Når du indretter dit sorte køkken, er det vigtigt, at du tænker på brugen af køkkenet. Det er let at lade sig rive med, og indrette det efter udseendet alene. Men det kan altså hurtigt give bagslag, hvis du får indrettet et køkken, der ikke ser pænt ud, når det bliver brugt. Så overvej hvor megen rengøring de forskellige typer overflader kræver, hvor let det er at komme til at gøre rent, og hvad der er realistisk for dig i hverdagen. Et sort køkken, med mange blanke overflader, kan hurtigt komme til at have mange fedtede fingre, som ikke ser særligt pænt ud. Det er dog ikke umuligt, da nogle køkkenproducenter tilbyder en overfladebehandling, der forhindrer de fedtede fingre i at sætte mærker. Så overvej nøje, hvilke overflader du vil have i sort, og hvilket materiale det skal være. Så du ikke bliver ærgerlig over et køkken der kræver for megen rengøring, og derfor ikke lever op til sit potentiale.

Hvis du følger disse simple råd, vil du helt sikkert blive glad for dit sorte køkken. De sorte køkkener fås i mange forskellige stilarter, og du kan derfor finde et, der passer perfekt til dit hjem. Giv det et ekstra pift af tidens boligtrends med detaljer i pastelfarver og service i naturmaterialer – så er du sikker på en indretningssucces.