Alt du bør vide om løfteudstyr

Løfter I ofte tunge emner i din virksomhed, så kan I i stedet for overveje at benytte jer af løfteudstyr. Det er nemlig hårdt for dine medarbejderes rygge at løfte tunge emner, og dette kan føre til arbejdsskader. Derudover vil produktionen i din virksomhed også blive optimeret. Hvis du er interesseret i at vide mere om løfteudstyr, så læs med her.

Forskellige typer løfteudstyr

Hvis du gerne vil styre uden om vrid og smerter i led hos dine medarbejdere, så er løfteudstyr som sagt en super god løsning. Der findes dog forskellige typer af løfteudstyr, som du måske ikke kender så meget til. Hvis du ikke er klar over, hvilket løfteudstyr din virksomhed skal vælge, så er det værd at sætte sig ind i de forskellige slags. Der findes blandt andet vakuumløftere, vakuumåg, svingkraner, søjlekraner og traverskraner. Læs mere herom løfteudstyr.

Vakuumløfter og vakuumåg

En vakuumløfter findes i et have af størrelser med forskellige løftkapaciteter. De suger sig fast til et givent emne ved hjælp af undertryk, som skabes af en motor. Emnet løftes ved hjælp af en løfteslange eller en talje monteret på eksempelvis en svingkran, traverskran eller gaffeltruck. De løfter hurtigt og skånsomt emnet uden risiko for skader. Skal der løftes emner med et stort areal, såsom metalplader, er det muligt at anvende vakuumåg. Der findes vakuumåg, der kan løfte emner, der vejer op til 20 ton.

Forskellige typer kraner

Skal din virksomhed have løftet emner med en vægt på 15 kg eller helt op til 2.000 kg inden for et afgrænset område, er en svingkran en god løsning. En søjlekran er et redskab, der kan hjælpe med at løfte emner til og fra maskiner inden for mindre områder (2-5 meters radius), eksempelvis transportbånd. Traverskraner medvirker til ergonomiske løft af tunge emner over store arealer, såsom bordplader, metalemner, kasser, vinduer osv.